jótékonyság

2021.06.06. 13:32

Betegrögzítő készülékért futottak Békésen

Több mint kétszázhatvan sportember résztvételével, első alkalommal rendezte meg a Körös-körül Jótékonysági Futóversenyt a Békési Fiatalokért Egyesület és a Békési Diákok Atlétikai Club vasárnap Békésen.

P. G.

20210605 Békés Körös Körül Jótékonysági fútóverseny fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Serfecz Dávid, az egyesület elnöke elmondta, a program ötletgazdája szervezetük alelnöke, Kenyeres-Zsebics Emőke volt.

– A rendezvénnyel egyrészt szerettük volna az embereket kimozdítani otthonról egy közös sportolásra – fogalmazott. – Másrészt a nevezési díjakból befolyt teljes összeget karitatív célokra ajánljuk fel. Csatlakoztunk a Szent Lázár Alapítvány és a Békés Megyei Központ Kórház közös adománygyűjtő akciójához, amelynek részeként egy Belly Board betegrögzítő készülékre gyűjtenek. Ez a készülék célzott kezelést tesz lehetővé a daganatos megbetegedések terén, kevésbé roncsolja az egészséges szöveteket.

A fiatalok remek hangulatú versenyt szerveztek meg /Fotó: Bencsik Ádám/

A versenyt a Békés belvárosát kettészelő Élővíz-csatorna mentén tartották. A megmérettetésre 4+1 kategóriában lehetett nevezni: 2, 5, 10, 21 kilométeres távon. Az első említett táv családi futás is volt egyben. Ebben a kategóriában a bölcsődés és óvodás korú gyermekek babakocsiban vagy műanyag motorral is teljesíthették a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában