új tornaszoba

2021.06.03. 07:24

Az óvodások mindennapi testmozgását segíti a berényi beruházás

Jó ütemben halad az új tornaszoba építése a mezőberényi Kodály utcai óvodánál – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István polgármester.

P. G.

A városvezető elmondta, a fejlesztésre 50 millió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, majd további 46 millió forintot kaptak a beruházáshoz a Magyar Állam döntésének köszönhetően. A fejlesztés így 96 millió forintból valósulhat meg.

– Nagyon fontos, hogy biztosítsuk a gyermekek számára a mindennapi sportolás, a testmozgás feltételeit, ezért is kiemelten lényeges ez a beruházás

– hangsúlyozta Siklósi István.

Borgula Péter elmondta, jó ütemben haladnak /Fotó: Jenei Péter/

Mint megtudtuk, a munkálatok során egy 200 négyzetméteres épület jön létre, amiből 100 négyzetméteren a sportpadlóval burkolt tornaszoba helyezkedik majd el.

Borgula Péter, a kivitelező Borgula-Ép Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, emellett egy szertárat, illetve raktárrészt, akadálymentesített mosdót és orvosi szobát is kialakítanak. Az akadálymentesítés nemcsak ezt az épületrészt érinti, hanem a központi épületen is akadálymentesített rámpát szerelnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában