Békéscsaba

2021.06.30. 08:49

Az Alíz vendégház is csatlakozott a helyi turisztikai egyesülethez

Új tagokkal bővült a közelmúltban a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, az egyikük, Kotroczó Károly kedden az Alíz vendégházban látta vendégül az egyesület elnökét, Opauszki Zoltánt, valamint a helyi Tourinform-iroda szakembereit.

L.B.

Kotroczó Károly mutatta meg az egyik szobát Opauszki Zoltánnak és Kotroczó Henriettának, a Tourinform-iroda vezetőjének /Fotó: Imre György/

Opauszki Zoltán elmondta, jelenleg 57 tagja van az egyesületnek, és addig bővítenék a sort, amíg le nem fedik a turisztikai ágazatban meghatározó békéscsabai szereplők körét. A találkozások lehetőséget adnak arra, hogy megismerjék egymást, hogy tapasztalatokat szerezzenek a tagok működéséről és terveikről, és hogy így később az igényeiket megjeleníthessék az önkormányzati döntéseknél is. Kiemelte, sokat tanulhatnak egymástól, például, hogy egy-egy problémát hogyan lehet megoldani.

Kotroczó Károly mutatta meg az egyik szobát Opauszki Zoltánnak és Kotroczó Henriettának, a Tourinform-iroda vezetőjének /Fotó: Imre György/

Kotroczó Károly elmondta, a 70-es évek óta dolgozik a vendéglátásban, annak idején a Körös Hotelben volt tanuló. Éveken keresztül üzemeltették a Sarokház kocsmát, és 2011-ben nyitottak három apartmant az emeleten, majd a földszinti részt is apartmanokká alakították 2015-ben. Jelenleg nyolc szobával hét apartmant üzemeltetnek, egyszerre 16-18 vendéget tudnak fogadni. A tapasztalata szerint a pandémia után kezdenek visszatérni a turisták, egyre több a foglalás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában