szakácsverseny

2021.06.08. 18:30

Aranyat ért a csabaiak ötfogásos ételsora

A Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum, Szakképzőiskola és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete közös szervezésében a Magyar Gasztronómia Napja című szakmai rendezvény keretén belül rendezték meg a vendéglátó-ipari iskolák részére a Magyarország étele 2021 szakácsversenyt.

Ny. L.

A Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolát két csapat képviselte. A versenykiírásban a feladat ötfogásos (hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel, desszert) magyar menü elkészítése, egy főre történő tálalása volt. Az ételsor kizárólag magyar alapanyagokból készülhetett, modern tálalásban, a nemzetközi irányzatoknak megfelelően.

Szigetvári Péter Balázs, Török Tamás, Zakocs Ákos István, Csávás Bálint, Enyedi Szabolcs és Csete Erzsébet

Eke Ibolya, a csabai Zwack intézményvezetője elmondta, Csávás Bálint és Enyedi Szabolcs szakácstanulók munkája arany fokozatot érdemelt ki. Felkészítőjük: Csete Erzsébet. Zakocs Ákos István és Török Tamás szakácstanulók munkáját – felkészítőjük Szigetvári Péter Balázs – Champion- és különdíjjal értékelte a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában