hirdetés

2021.06.03. 12:45

A nappali elengedhetetlen bútorai

Ha magunk elé képzeljük az ideális nappalit, azonnal megjelenik lelki szemeink előtt néhány bútor, ami mindenképpen részét alkotja a szobának. A fotelek, kanapék és talán a kis asztal mellett néhány polcot és szekrényt is szokás beszerezni. A komód egy olyan tipikus bútordarab, amire érdemes beruháznia mindenkinek – egyrészt a helytakarékos méretei, másrészt praktikussága miatt.

PR CIKK

Photographee.eu/ Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Milyen szekrényeket érdemes beszerezni?

A klasszikus változat a könyvszekrény: jellemzően nyitott polcain sok könyv és emléktárgy sorakozik, amikben dekorációként gyönyörködhetünk. Pont ezért érdemes figyelni a rendezettségre – érdemes havonta többször áttörölni és pormentesíteni.

A másik tipikus megoldás, ha komódok sorakoznak a fal mellett: az előnyük, hogy kitöltik a teret, és remek tárolók. Több változatuk létezik: a laposabbak jellemzően kihúzható fiókokkal ellátottak, amelyek tetejére könnyen elhelyezhetünk egy kisebb televíziót, vagy olyan dekorációs elemekkel díszíthetjük, amivel még inkább kihangsúlyozhatjuk a nappali stílusát. Ezzel szemben a magas és keskeny komódok esetében nyitható szárnyas ajtók mögé rejtett polcokat találhatunk, vagy kiegészülnek néhány kihúzható fiókkal.

A zárt szekrények nagy előnye, hogy ezekbe olyan használati tárgyakat helyezhetünk el, amiket nem szeretnénk másoknak megmutatni, vagy óvni szeretnénk a környezeti behatásoktól. Remek irattárolók, de használhatóak különleges poharak vagy gyűjtemények tárolására.

Photographee.eu/ Shutterstock.com

Mire figyeljek komód vásárlásakor?

A komódok esetében érdemes figyelembe venni, hogy hova, mekkora helyre és milyen funkciója miatt vásároljuk. Ha szeretnénk papírokat vagy irodaszereket tárolni benne, akkor a kihúzható fiók ideális választás. Ha inkább helyhiánnyal küszködünk és a nagyobb, ám ritkán hordott ruháknak keresünk helyet, akkor a kinyitható változat lesz megfelelő.

Ha a megfelelő komód kiválasztásához szeretnénk inspirációt gyűjteni, látogassunk el a Kondela.hu honlapjára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában