bérlet

2021.06.10. 19:18

A hatvan év felettiek olcsóbban fürdőznek Mezőberényben

Ismét strandbérlettel segít helyi, 60 feletti polgárokat a mezőberényi önkormányzat

P. G.

Fotó: Shutterstock

Mint a részletekkel kapcsolatban Siklósi István polgármestertől megtudtuk, a mezőberényi Kálmán Fürdő a hatályos jogszabályoknak megfelelően hétfőn délelőtt 9 órakor megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A hét eleji időpontra a strand valamennyi engedélyt megkapott a működéshez, így nem volt akadálya a vendégek fogadásának.

Ennek kapcsán a polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy idén is folytatják azt a hagyományt, hogy 60 év feletti, anyagilag kevésbé jó helyzetben élő polgárokat fürdőbelépővel segítik. Ennek jegyében az önkormányzat a 60. életévét betöltött, Mezőberényben állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére kedvezményes strandbérlet-támogatásként 10 alkalmas bérletet biztosít, amely a Kálmán Fürdőben vehető igénybe.

A tíz alkalomra szóló fürdőbérletet évente kétszer lehet igényelni /illusztráció: shutterstock.com/

Siklósi István kiemelte, a támogatás akkor nyújtható be, ha a kérelmező jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 százalékát, ami jelenleg 142 ezer 500 forint.

A támogatás igénylésekor az életkort és a lakóhelyet, mint a jogosultság feltételeit személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kell igazolni. A támogatás a jogosultságot megállapító jogerős határozat bemutatásával a Kálmán Fürdőben vehető át. A támogatás egy évben legfeljebb két alkalommal vehető igénybe. Két évvel ezelőtt 150 körüli helyi lakos élt a lehetőséggel. Tavaly a járvány miatt nem nyitották meg a strandot. Idén arra számítanak, hogy ez a létszám várhatóan 250-ig is emelkedhet. Mindezeken túl a helyi iskolák tanulóinak is biztosítanak 10 alkalmas bérletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában