születésnap

2021.05.26. 17:29

Tortával ünnepeltek az orosházi Hajnal utcai óvodában

A Hajnal utcai óvoda 1978-ban nyitotta meg kapuit, a város legnagyobb, 6 csoportos állami (tanácsi fenntartású) óvodájaként. A szülők körében jelentkező igény és az evangélikus egyházközséggel kialakított jó kapcsolat tette lehetővé, hogy 1991-től felmenő rendszerben egyházi tagozatos csoportok indultak az intézményben. A napokban jubileumot ünnepeltek.

Csete Ilona

Emlékezés, torta és persze rengeteg móka, kacagás színesítette a programot /Fotó: BMH/

A nevelőmunkában megjelenő keresztény szellemiség tovább erősítette az itt végzett pedagógiai munka jó hírét. 1994. április 24-én – a városalapítás 250. évfordulóján – dr. Harmati Béla, a Déli Evangélikus Egyházkerület akkori püspöke egyházi óvodaként szentelte fel az intézményt. A fenntartóváltás egy év múlva történt meg: 1995. szeptember 1-jétől Evangélikus Hajnal Óvoda néven az Orosházi Evangélikus Egyházközség fenntartásában folytatódott a működés.

Emlékezés, torta és persze rengeteg móka, kacagás színesítette a programot /Fotó: BMH/

– Óvodánk 25 éve került gyülekezetünkhöz és kezdte meg keresztény pedagógiai alapokon nyugvó nevelőmunkáját. Az alapítás Révész Józsefné alapító vezetőnk és Győri Gábor esperes, akkori orosházi lelkészünk nevéhez fűződik, akik szilárd hittel, meggyőződéssel indították útjára az intézményt. Az általuk kijelölt irány meghatározta a későbbi fejlődés útját, példaértékű pedagógiájuk nyomait mai napig viseli nevelőmunkánk. Értékes örökséget hagytak a nyomukban járóknak – fogalmazott a jubileumi ünnepségükön az óvodavezető, Vajer Tímea, aki 2008-ban, az alapító óvodavezető nyugdíjba vonulása óta irányítja a szakmai munkát.

Facsemetét ültettek el a gyerekek

Jubileumi rendezvényük a megemlékezés jegyében zajlott a napokban. A születésnapi partin a gyerekek óriási tortával köszöntötték az óvodát. Ugrálóvár, arcfestés színesítette a programot. A gyerekekkel közösen ültettek el egy facsemetét az udvaron, ami majd a huszonötös mérföldkőre emlékeztetheti az utánuk érkezőket, a jövő nemzedékeket.

A nevelési év folyamán számos gyermekmunka született Az én óvodám, a Kedves óvodai emlékem, a Kedvenc játéktevékenységem az óvodában és hasonló elnevezésű témákban. A gyermekrajzokat a rendezvény alkalmával nagy paravánokon kiállították az óvoda bejáratánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában