kiemelkedő tanuló

2021.05.06. 13:07

Sikert sikerre halmoz a szeghalmi Szabó Márton

Elismerésben részesítette a tavalyi évben végzett kiemelkedő tanulmányi munkájáért Szabó Mártont, a szeghalmi Péter András Gimnázium tanulóját a napokban, a város polgármestere szerdán, a városháza dísztermében. Macsári József úgy fogalmazott, az eredményeket tekintve, Marci ismét egy nagyon sikeres éven van túl, hiszen számos országos, magasan kvalifikált versenyen tudott kiemelkedő eredményt elérni. Mi több, előfordult, hogy idősebb korosztályban indult, ahol szintén előkelő helyezéseket szerzett.

Busi Ottó

A városvezető elmondta, Szabó Márton tavaly a dr. Árokszállásy Zoltán Országos Biológia- és Környezetvédelmi Verseny döntőjében 3., az Irinyi János Kémiaverseny megyei fordulójának megnyerése után az országos döntőben pedig 4. helyezést ért el. A Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny döntőjében 7., az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaversenyen pedig 3. helyezést ért el. Ezek mellett a Középiskolai Kémiai Lapok Országos Levelezőversenyén a virtuális dobogó 2. fokára léphetett fel. Továbbá, az Európai Természettudományos Diákolimpia 2020-as válogatója után bejutott a magyar csapatba és képviselhette volna hazánkat a Csehországban megrendezésre kerülő döntőben.

Macsári József, Farkas Ilona, Szabó Márton és dr. Tabiné Lehotai Klára /Fotó: BMH/

– Sajnos végül a vírus miatt ez a megmérettetés elmaradt és nem is lett azóta pótolva, de ez nem von le az elért eredmény érdeméből. Ennek a versenynek az idei fordulója Szegeden kerül megrendezésre, ahol Marcinak ismét lehetősége lesz számot adnia tudásáról. Köszönjük dr. Tabiné Lehotai Klára tanárnőnek és Farkas Ilona tanárnőnek az egész éves lelkiismeretes és sikeres felkészítő munkát és kívánjuk, hogy legyen lehetőségük ezt folytatni a jövőben is. Gratulálunk és kívánunk az idei évre is hasonlóan kiemelkedő sikereket – mondott köszönetet a szeghalmi fiatal felkészítő tanárainak Macsári József, az elismerés átadásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában