TrachtTag

2021.05.07. 16:45

Német népviseletbe öltözött Elek

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ hetedik alkalommal hirdette meg a hazai német népviselet napját, azaz a TrachtTag-et, amelyhez idén az Eleki Német Önkormányzat és az Eleki Németek Egyesülete is csatlakozott.

V. N.

A magyarországi németeket felhívásukban arra kérték a helyieket, hogy válasszanak ki egy népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és azt a hétköznapi ruhájukkal kombinálva, április 30-án egész nap vagy csak egy napszakban hordják.

Bemutatták a gyönyörű régi német viseleteket /Fotó: Kecskés Andrea/

– Az eleki németeknek sok minden van a tarsolyában, így lelkesen mutatták be a gyönyörű régi német viseleteket, a helyi német tájházat és a várost – osztotta meg velünk Kecskés Andrea, önkormányzati képviselő. Hozzátette, idén online rendezték meg a programokat. A településen Szelezsán György polgármester, Kecskés Andrea, Haász Tünde, a Reibel művelődési központ vezetője, az óvodák német nemzetiségi csoportjai és az Elek Táncegyüttes tagjai is csatlakoztak az esemény helyi szervezőihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában