Békéscsaba, galériával

2021.05.15. 14:26

Megnyitotta kapuit a városi gyermekrajz-kiállítás

Ragyogó színekkel és gyermekzsivajjal telt meg a Munkácsy Mihály Múzeum Pátkai Ervin terme szombaton, amikor ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a 42. városi gyermekrajz-kiállítás. A tárlat május 30-ig tekinthető meg.

L. B.

20210515 Békéscsaba Gyermekrajz kiállítás nyílt a Munkácsy Mihály Múzeumba Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

– Jó érzés visszatérni a múzeumba – mondta Ando György igazgató, hangsúlyozva, büszkék arra, hogy 42 éve szakadatlanul az intézmény adhat otthont a kiállításnak, büszkék felkészítőkre és a gyerekekre, akik alkotásai Munkácsy Mihály festményei mellett kaptak helyet.

Szarvas Péter, Gyarmati Gabriella és Ando György nyitotta meg a május 30-ig látogatható tárlatot a múzeumban. /Fotó: Imre György/

Kiemelte, a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen több száz pályamunka érkezett. A műveket Gyarmati Gabriella, a múzeum művészettörténésze, Túriné Kovács Márta, a városháza nyugalmazott osztályvezetője, valamint Lonovics László festő- és grafikusművész bírálta el.

– A városi gyermekrajz-kiállítás a legvidámabb dolog, ami helyet kaphat a múzeumban, és maga a zsűrizés is egy mulatsággal ért fel – fogalmazott Gyarmati Gabriella, a zsűri tagja, a tárlat kurátora. Elmondta, mintegy háromszáz alkotás érkezett a felhívásra. Népszerű volt a téma a gyermekek és a felkészítők körében, hiszen a kicsik békéscsabai élményeiket, kedvenc helyeiket, rendezvényeiket, tevékenységeiket jeleníthették meg. Hozzátette, a hagyományoknak megfelelően mindegyik beérkező alkotást kiállították, és külön teret kaptak a díjazott művek.

A megnyitón – amelyen közreműködött Soós Emőke és Schäfer Szilveszter – általános iskolánként és szakkörönként sorolták a díjazottakat. Több mint félszáz gyermek kapott egyéni vagy csoportos elismerést, amit Szarvas Péter polgármester adott át.

Ando György igazgató zárszóként elmondta: a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára május 21-én, pénteken a teljes múzeum megnyitja kapuit az új állandó és az új Munkácsy Mihály-kiállítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában