békés

2021.05.29. 15:33

Kilencven kiló tápadománnyal segítettek a kisállatokon

A Békési Fidelitas néhány tagja és a Fidelitas megyei elnöke szombaton ellátogatott a békési gyepmesteri telepre, hogy tápadományt vigyenek az ott lakó kisállatoknak. Jelenleg több, mint 60 állat számára biztosít otthont a menhely, mely igen nagy erőfeszítést igényel azok részéről, akik ezt minden egyes nap végzik.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Kovács Gréta Tünde, Fidelitas megyei elnöke elmondta, hogy az állatvédelem fontos a közösségük számára, ezért lényeges számukra, hogy segítsenek helyben, ahol tudnak.

Több mint hatvan kisállat él a menhelyen, óriási segítség az adomány /Fotók: Fidelitas/

– Szívszorító érzés, amikor egy, „már nem kívánt” háziállat kerül az utcára, és ahogy láttam őket a menhelyen, tudtam, hogy jó helyre kerül a békési fiatalok összefogásából vásárolt tápadomány – mondta a megyei elnök.

– Fontosnak tartom a felelős állattartást, mert át kell gondolni a döntést, hiszen egy érző lényről van szó, akiről hosszú éveken át gondoskodnunk kell majd.

Serfecz Dávid, a Fidelitas békési elnöke hangsúlyozta,jó dolog, amikor kap valamit az ember, de az még jobb érzés, amikor adni is tud.

– Az átadáson megtörtént mindkettő: mi segíteni tudtunk az utcára dobott, védtelen állatok etetéséhez szükséges táppal, ők pedig szeretetükkel – ha még csak kis ideig is – de bőven meghálálták azt – mondta.

– Egyúttal büszkeség tölt el, hogy a békési csoport tagjai az első hívó szóra ajánlottak fel pénzadományt, hogy együtt, közösen segíteni tudjunk a menhelyi állatokon

– emelte ki.

Serfecz Dávid kiemelte, hogy több mint 60 ezer forint gyűlt össze, melyből pontosan 90 kiló állateledelt tudtak vásárolni egy helybeli vállalkozótól.

– Fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint helyi vállalkozóktól vásároljunk– tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában