alapítvány

2021.05.13. 12:27

Két éve indult a Viharsarki Koraszülöttmentő

Mintegy két évvel ezelőtt indult első útjára a Viharsarki Koraszülöttmentő. Azóta a jármű több mint 42 ezer kilométert tett meg, és közel 350 koraszülöttnek, beteg újszülöttnek és csecsemőnek tudtak segíteni a járműnek köszönhetően – tájékoztatta hírportálunkat dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke.

P. G.

Forrás: Archív/Imre György

Az első út során a koraszülöttmentő team az orosházi kórházból szállította a Békés Megyei Központi Kórház Gyulai Gyermekosztályának Perinatális Intenzív Centrumában az 1480 grammos újszülöttet.

Azóta sokszor vittek újszülötteket Budapestre, Kecskemétre, illetve Orosházára és Békéscsabára is gyakran hívták a koraszülöttmentő csapatát, de a megye több részére is riasztották őket, például koraszüléshez. Ahogy segítettek más megyében is. A több mint egy éve tartó járványidőszakban pedig még inkább megnövekedtek a feladataik.

A Viharsarki Koraszülött-mentőautót nagyon komoly, az egész megyét átfogó összefogással szerezték be.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed köszönetet mondott a Békés Megyei Központi Kórháznak, dr. Becsei Lászlónak, az intézmény főigazgató-főorvosnak, a nővéreknek, az orvosoknak, a járművezetőknek. Ugyancsak köszönetet mondott az önkénteseknek, a támogatóknak, hiszen nélkülük a koraszülött-mentőautó nem működhetne.

– Nagyon köszönjük, aki eddig vagy ezentúl segíteni tudja az alapítványunkat, hiszen minden támogatás nagyon sokat jelent – hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/utnak-indulhat-a-koraszulottmento-gyulan-1794400/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában