tavaszhozó/galériával

2021.05.09. 17:33

Jókedvet vittek a fényesi tanyák lovasai

Helló Tavasz, Helló Nyitás! címszóval járták végig a békéscsabai fényesi tanyák lovasai vasárnap délután az érintett városrészt és környékét.

P. G.

20210509 Békéscsaba Lovasok Lova járták be a fényesi tanyákat fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Nógrádi Csilla, a kezdeményezés ötletgazdája és motorja lapunknak elmondta, mint minden akciójuknak, a hétvégén – a megfelelő óvintézkedések és egészségügyi előírások szerint – megtartott túrának is az volt a legfőbb célja, hogy a fényesi tanyákon és Fényesen élők, valamint a hobbikertek tulajdonosai arcára egy kis mosolyt csaljanak. – Természetesen fontosnak tartjuk, hogy minél többekkel ismertessük meg a lovakat, a lovasokat, hogy itt vagyunk és számíthatnak ránk.

A kis csapat feldobta a tavaszi délutánt /Fotók: Bencsik Ádám/

Nógrádi Csilla kiemelte, baráti társaságuk esztendők óta az év számos szakaszában tart egy-egy hasonló megmozdulást, például Mikuláskor vagy szilveszterkor is útra kelnek.

- A tavasz és a nagyon várt jó idő beköszönte most ismét lehetőséget adott arra, hogy egy kicsit összejöjjünk, bohóckodjunk, az évszakhoz megfelelő hangulatot csempésszünk a vasárnap délutánba – tette hozzá Nógrádi Csilla, aki Uhrin Ágnessel, Bóna Mariannával és Hunya Imolával közösen vágott neki a „tavaszolásnak”, amihez stílszerűen az évszakhoz illő ruhát öltöttek, virágokkal díszítették a lovaskocsit és lovaikat is.

Később csatlakozott még hozzájuk, természetesen ugyancsak az előírások betartása mellett Andó Pálné, Papp István és idősebb Csercsa Sándor. is. A kocsit a szokott módon Csilla lova, Tardis húzta. Uhrin Ágnes Peet nevű, Hunya Imola pedig Szonja nevű lova nyergében járta végig a 20-25 kilométeres távolságot. Szintén tagja volt a vidám különítménynek Brandy, a német dog, a Körös-völgyi lelkes kennelből.

A kis csapat érintette a fényesi tanyákat, a hobbikerteket és a kiváló lovas úton eljutottak egészen Fényesig. Mindenütt nagyon kedvesen és örömmel látták őket, a helyiek szívesen beszélgettek velük és barátkoztak a lovakkal. Csilláék elsőként a lakott tanyákhoz látogattak el, majd a sűrűbben lakott részeket érintették. Nagyon sok hobbikertben is ott voltak a tulajdonosaik, hiszen már mindenütt zajlik a munka, a vasárnap délutánt sokan használták fel kertészkedésre. Végül Fényesre jutottak el a lovasok a kaland részeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában