ingatlan

2021.05.15. 10:38

Élettel töltenék meg a boltot Körösújfaluban

Megvásárolta és birtokba is vette az önkormányzat a záportározó melletti, Tó utcai ingatlant, amelynek egyik felében egykor varroda, majd pékség, a másik részében pedig bolt üzemelt – mondta Szabó Csaba polgármester.

L. B.

20210419 Körösújfalu Az önkormányzat megvette az egykori bolt épületét, újra megtöltenék élettel. Képen: Szabó Csaba polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Hozzátette, most a közfoglalkoztatottak révén igyekeznek rendbe tenni az épületet, de pályázati forrásokat is igénybe vennének, hogy újra élettel és hasznos feladatokkal töltsék meg mindkét részt. Abban is gondolkodnak, hogy ha a záportározó horgászatra alkalmas lenne, akkor az egykori üzletben büfét üzemeltetnének, ahol meg lehetne venni a horgászjegyeket is.

Szabó Csaba a megvásárolt ingatlannál /A szerző felvétele/

A közfoglalkoztatás, a startmunka mintaprogram keretében márciustól egy éven át 36 helybelinek biztosít munkalehetőséget az önkormányzat. Fóliában zöldségeket termesztenek, szántóföldi növénytermesztéssel, juhokkal és tojótyúkokkal foglalkoznak. Ügyelnek a közterületek tisztán tartására, kaszálnak, szemetet szednek; többen az önkormányzati épületek karbantartásáért felelnek. Emellett az óvodában, a minibölcsődében és a konyhán öten segítik a mindennapi munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában