radics sándor / videóval

2021.05.29. 10:22

Az orosháziak kedvenc cimbalmosa szórakoztatta a piacozókat

Pontosan egy év telt el, és ismét a piacozók, vásárlók kedvében járt a népszerű cimbalmos, Radics Sándor, aki visszatért szombaton Orosházára.

Cs. I.

Radics Sándor cimbalomművész játszott néhány órát az orosházi piactéren szombaton, sokan megálltak a hétvégi bevásárlás közepette. Nem mindennapi volt a zenei csemege: a hangszernek és az előadójának most is nagy sikere volt.

A Profi, a Love Story mellett Vuk is zenei csemegeként csendült fel az orosházi piactéren, szombaton délelőtt /A szerző felvételei/

Tavaly például Morricone-val (Volt egyszer egy vadnyugat) és más filmzenékkel nyűgözte le a közönséget, a közösségi oldalon rengeteg elismerő bejegyzés született.

Nagyon szép! Nagyobb érdeklődést érdemelne, mert ezt nem könnyű cimbalmon eljátszani, erre csak egy profi zenész képes. A Volt egyszer egy vadnyugat filmzenéjét átkomponálva nem hallottam még, gyönyörűen hangzott ezekkel a hangszerekkel is. Gratulálok és sok sikert kívánok!

A cimbalom hungarikum. Mestere 50 éve játszik ezen a pompás hangszeren. Elhatározta, Cimbalommal Magyarországért címmel indul országjárásra, amint megszűnnek a járvány miatt bevezetett szigorítások.

A jószolgálati nagykövet a hungarikumok közé beválogatott hangszert is népszerűsíti. Ráadásul Orosházához baráti szálak is fűzik, tehát szívesen jön a városba.

A szerző videója

A Magyar Ezüst Érdemkereszt-kitüntetett, Európai Unió nagydíjas mestercimbalmos ezúttal is andalító, szerelmes dallamokat csalogatott elő professzionális módon kedvenc hangszerén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában