Ausztráliai és Békési Polgárok

2021.05.11. 07:37

A tízéves jubileumot ünnepelhették Békésen

Fennállásának tizedik évfordulójához érkezett az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete a napokban.

P. G.

Juhász Zoltán elnök a jubileum kapcsán elmondta, a szervezet megszületésével egy gyermekkori álom vált valóra.

– Már kisgyerekként rajongtam ezért a távoli országért, s nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy többször eljuthattam Ausztráliába – tette hozzá. Az egyesület kiemelten fontosnak tartja a Bécsben működő ausztrál nagykövetséggel, valamint az Ausztráliában élő tagjaikkal való szoros kapcsolatok ápolását. Emellett mottójuknak, a „Barátság, szeretet, segítőkészség” hármasának eleget téve a jótékonysági tevékenységre is kiemelt figyelmet fordítanak. Szoros kapcsolatot alakítottak ki a Békés Megyei Központi Kórházzal, melynek gyermekosztályait, valamint a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt is támogatták az egyesület által szervezett rendezvények bevételeiből.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt is segítették. Balról Horváth Ferenc, a cukrászszövetség korábbi elnöke, Izsó Gábor, Békés akkori polgármestere, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke, Juhász Zoltán és dr. Kiss-Rigó László /Archív fotó/

– Minden évben megrendezzük az Ausztrál Napot, a nagykövetség meghívására részt vehettünk az úgynevezett Anzac Dayen, eddig kétszer utazhattunk ki az International Festival Bazaar rendezvényre, két alkalommal szerveztük meg az Ausztrál Jótékonysági Estet a városban, létrehoztuk az Ausztrál Pontot Békésen. Együttműködhetünk helyi intézményekkel és művészekkel – sorolta. – Fantasztikus élmény volt 2017-ben a Csabai Kolbászfesztivál, amelynek vendégországa Ausztrália volt, illetve amikor a kolbászgyúró versenyen első helyezést ért el egyesületünk.

Kiemelte tiszteletbeli elnökük, dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, az egyesület tagjai, elnökségük, támogatóik és családjaik segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában