karbantartás

2021.05.17. 17:00

A csatornapartról egyeztettek Békésen

Az Élővíz-csatorna ­karbantartási munkálatairól egyeztettek a napokban – tájékoztatott Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Mint kiemelte, a csatorna békési szakaszát mára jelentős hosszúságban kíséri betonjárdával és padokkal felszerelt pihenőterület. A létesítmény új szempontokat is felvet a vízparti területek kezelését illetően.

Bejárást is tartottak, amelynek során Kálmán Tibor polgármester Szabó Jánossal, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövízig) vezetőjével, Polgár Zoltán alpolgármesterrel, Láza Tiborral, a Kövízig Gyulai Szakmérnökség területi fel­ügyelőjével és Szászhalmi Mariann szakaszmérnökkel tekintette meg a beruházás nyomán előállt új állapotokat.

Szabó János, Kálmán Tibor, Szászhalmi Mariann /Fotó: Gazsó János/

A megújult partszakasz nagymértékben befolyásolja a vízügyi szakemberek munkáját, a vízfelület gépekkel való megközelíthetőségét. Több helyen is fák dőltek be a mederbe, eltávolításukhoz pedig nem egy esetben gépi erőre és vízügyi szaktudásra is szükség van. Az együttműködés nyomán a vízügyi igazgatóság erdésze és a városi főkertész felmérik a faállományt, ahol szükséges, ott a veszélyes fák cseréje is megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában