Békés megye

2021.04.27. 11:28

Veszélyes szabálytalanságokra hívták fel a figyelmet a gyerekek

Rajzoltak, verseket írtak, kavicsokat és tojásokat festettek a Békés megyei gyermekek, tették mindezt a rendőrség kérésére. Munkáikkal fontos szabályokra, illetve veszélyes szabálytalanságokra hívják fel a figyelmet.

beol.hu

Több ezer üzenetet rajzoltak le, fogalmaztak rímekbe és festettek tojásokra, kavicsokra az elmúlt hónapokban a Békés megyei gyermekek. A rajzok és a versek a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pályázataira készültek – írja a police.hu.

Az „Így közlekedtek Ti” című rajzpályázat már hagyományos országos kezdeményezés, amelyre idén Békés megyében 136 óvodából és általános iskolából közel 3000 rajz érkezett. A díjazott munkákból rendezett " target="_blank" rel="noopener noreferrer">digitális kiállítás megtekinthető a Facebookon, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálján. A versíró pályázatot tavaly hirdette meg először a bizottság és idén is rendkívül nagy sikere volt.

Közel félszáz vers érkezett, amelyek közül 14-re lehetett szavazni szintén a Facebookon. A szavazás híre kis híján 260 ezer felhasználóhoz jutott el, és " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a versek alá több mint 4 ezer dicsérő hozzászólás érkezett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság pedig húsvét előtt kérte arra a gyermekeket, hogy fessenek kavicsokra, tojásokra olyan mintákat, amelyek a közlekedési szabályokra emlékeztettek. A fontos üzeneteket hordozó alkotásokat, amelyeket okos tojásoknak és bölcsek kövének neveztek el, fotózzák le és a képeket küldjék be a rendőrségre. A legjobban sikerül munkákat természetesen díjazták és " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a Facebookon ezeket is meg lehet nézni.

A Békés megyei gyermekek tehát az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak azért, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára, a szabálytalanság veszélyeire. A rendőrség a felnőtteket is arra kéri, hogy tegyenek meg mindent a balesetek megelőzéséért! Ne hajtsanak gyorsan, tartsák be az elsőbbségadásra és a kanyarodásra vonatkozó szabályokat, ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek! Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat, családjukat és közlekedő partnereiket azzal, hogy megszegik az előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában