fejlesztés

2021.04.06. 13:44

Új székházat kapott a sarkadi ipartestület, megszépült a Béke sétány

Összefogtak a városban az önkormányzattal a civil szervezetek és a gazdasági szereplők, és 250 millió forint támogatást nyertek el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében rendezvényekre, fejlesztésekre – ismertette dr. Mokán István polgármester.

L. B.

A Pelikán Vadásztársaság természetjáró közösségi házat épített a Sarkadkeresztúri úton, amely a helyi közösségi élet újabb ékköve lesz. A 150 négyzetméteres épület a mosdók mellett irodával, közösségi és bemutatótérrel, tárolóval, teakonyhával is rendelkezik, de kerékpártárolókat és parkolókat szintén kialakítanak a 70 millió forintos beruházás keretében.

Új székházat alakított ki a Sarkadi Ipartestület a Kossuth utcában 11 millió forintból, az épület tanácskozóteremmel, irodával, mosdókkal, parkosított udvarral gazdagodott. A Sárközi Sándor elnök vezette testület minél több fiatalt nyerne meg az iparos szakmáknak, mivel egyre nagyobb szükség van a jól képzett, elhivatott szakemberekre, ebben is segíthet a fejlesztés.

Természetjáró közösségi házat épített a sarkadi Pelikán Vadásztársaság a Sarkadkeresztúri úton. /Fotók: Sarkad város/Fazekas László/

A belvárosi református templom mellett lévő épület, a várost és a kistérség településeit segítő Békés-Bihar Kistérség Fejlesztő Egyesület Kossuth utcai székháza szintén megújulhatott. A 4 millió forintból vadonatúj nyílászárókat kapott, javították a vakolatot, festettek, a mosdót ugyancsak rendbe tették. Az épület a második világháború előtt egyházi iskolaként és lelkészlakként működött.

Ugyancsak ennek a programnak hála valósított meg két jelentős, összesen 45 millió forintnyi beruházást az önkormányzat tavaly. Egyrészt megújult a sétáló utcának tekinthető Béke sétány, térköves burkolatot kapott, tereket alakítottak ki, fejlesztették a vízelvezető rendszereket, valamint modernekre cserélték az elavult utcabútorokat, így a padokat, a kukákat és a biciklitárolókat. Másrészt a Bihar utcai sportpark mellett kialakították Sarkad legtöbb elemet felvonultató, korszerű és szabványos játszóterét, a tizenöt eszköz között van például vár, mászótorony, mászóka, csúszda, hinta, fészekhinta, libikóka, rugós játék, emellett padokat és kukákat szintén telepítettek a területen.

A városvezető jelezte, a 250 millió forintos projekt keretében valósítottak meg számos rendezvényt, programot, amelyek folytatódnak, amint azt a koronavírus-járvány enyhülése lehetővé teszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában