Koronavírus Békésben

2021.04.07. 18:22

Scholtz Endre: egy a lényeg, a vakcina

Scholtz Endre tanár-festőművész több száz évre visszamenőleg kakukktojás férfiágon családjában, mert nem gyógyszerész lett. Ugyanakkor megtanulta édesapjától is, hogy mennyire fontosak a védőoltások szervezetünk szempontjából.

Ny. L.

20200408 Békéscsaba A húsvéti szokások fenntartása mellett most alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta helyzethez. Képen: Scholtz Endre, békéscsabai művésztanár komolyan veszi a járvány kapcsán hozott intézkedéseket. Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Lehoczky Peter

– Nem volt kérdés, hogy felvegyem-e a Covid-elleni oltást, amikor kiértesítettek a regisztrációm után az időpontról – hangsúlyozta a festőművész.

– Kínai vakcinát vettem fel, de ugyanígy örültem volna például a Szputnyiknak is. Ahogy gyógyszerész őseim mondanák, egy a lényeg, legyünk beoltva, mert az a leghatásosabb védelem egy-egy betegség ellen. Több ilyenről hallottunk a mi életünkben is, tudjuk, mennyit jelent a kór ellen kifejlesztett vakcina.

A festő szólt arról, a művészvonal is jelen volt a családjában. Elég, ha csak Hollósy Kornéliát, az Operaház primadonnáját, Hollósy Simont, a Tengerihántás című világhírű festmény alkotóját vagy Nyilasy Sándor festőművészt említjük.

A békéscsabai festőművész kínai vakcinát kapott, de bármelyiknek ugyanígy örült volna /Archív fotó: Lehoczky Péter/

Scholtz Endre most a festészetbe vonult vissza, hogy a járvány elmúltával újra jöhessenek a mindennapi találkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában