Koronavírus Békésben

2021.04.12. 14:02

Ritka, hogy az egyeztetett vakcinát nem adhatják be

Ritkán fordul elő olyan eset az oltópontokon, hogy az ott dolgozó orvos döntése alapján valaki nem veheti fel azt a koronavírus elleni vakcinát, amiért a háziorvosa beküldte. Ilyenkor jogosult marad az oltásra, de újra a háziorvoshoz kell fordulnia.

B. O.

Forrás: Bencsik Ádám/Archív

Ha valakinél az oltóponton kiderül, hogy olyan oltóanyagért küldte be a háziorvosa, amit más gyógyszerei miatt nem kaphat, ajánlhatnak helyben másik vakcinát vagy csak a háziorvos teheti ezt újra meg? Milyen gyakoriak az ilyen esetek? – kérdezte a Békés Megyei Hírlap az operatív törzstől.

A Koronavírus Sajtóközpont válasza szerint a háziorvos az aktuálisan rendelkezésre álló vakcinákra szervezhet oltást a rendelőjébe vagy a kórházi oltópontra. Optimális esetben eleve csak olyan vakcinára hívja/küldi be az oltandót, ami számára minden tekintetben megfelel, így igen ritka, hogy az előre egyeztetett vakcinát mégsem adja be az oltóorvos, de természetesen ehhez joga van.

Ha az aktuálisan rendelkezésre álló vakcina valamilyen oknál fogva mégsem megfelelő, akkor jogosult marad oltásra, de erről elsősorban a háziorvosával kell egyeztetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában