közmunka-program

2021.04.13. 18:18

Már palántáznak Magyarbánhegyesen

Megállás nélkül dolgoznak a közmunka-program mezőgazdasági elemének a résztvevői. Márciustól majd’ félszázan vannak ebben a programelemben. Az önkormányzat tíz fóliája alatt rengeteg a tennivaló.

Cs. I.

Sódarné Varga Gyöngyi polgármester gyakran ellátogat a kitavaszodásról árulkodó helyszínekre. Palántáikat maguk állítják elő, egy fólia alól karalábé és korai saláta már kikerült. Jutott a helyi napközis konyhára, valamint értékesítették a szintén helyi szociális boltban a friss zöldségféléket.

A magyarbánhegyesi fóliában folyamatosan dolgoznak

– Van tíz fűtetlen fóliánk a palántanevelővel együtt. Magról vetünk, majd a magunknak előállított palánták kiültetését végzik folyamatosan a dolgozók. Nagyon várjuk, hogy jobb idő legyen, csütörtökre terveztük, hogy hidegágyas termesztésre elültetjük a káposztapalántáinkat. Nagyon szép már a fűszerpaprikánk valamennyi palántája, azok az önkormányzat kertjeibe kerülnek – sorolta tovább a település vezetője, miközben a szorgos kezek végezték a feladatokat.

A következő hétre marad az erős és a fehér paprika kiültetése. Az még igényli a meleget, megoldják. A település köztereinek a virágosítására palántákat nevelnek. Idén is sok muskátli és egyéb virágzó növény díszíti majd a központot. Még várja a jobb időt a tök, az uborka, azokkal csak Szent György-nap után foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában