támogatás

2021.04.14. 12:25

Kétszázötven millió forintból építenek bölcsődét Eleken

– Új bölcsőde épül Eleken az uniós Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 250 millió forintos támogatásból – adta hírül szerdán az MTI.

beol.hu

Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy 14 férőhelyes bölcsőde épül a mintegy 4500 lakosú településen.

A kivitelezővel egyeztetett dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Szelezsán György polgármester /Fotók: dr. Kovács József Facebook oldala/

A beruházás célja a szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének támogatása – írta a politikus.

Az eleki önkormányzat honlapján fellelhető pályázati leírás szerint a településen 2018 szeptembere óta működött egy 7 gyermek befogadására alkalmas mini bölcsőde, amely azonban már nem fedezte az igényeket, és műszakilag nem volt bővíthető.

Az új, teljesen akadálymentes, egycsoportos oktatási intézményt önkormányzati ingatlanon építik fel, a beruházással három új munkahelyet teremtenek.

Szelezsán György polgármester Facebook-oldalán közölte, a munkaterületet már átadták a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, egy helyi vállalkozásnak, az Anton Konstrukt Kft.-nek. A munkálatok a jövő héten indulnak, és legkésőbb 2022 szeptemberében átadják az intézményt – írta.

A bölcsőde tervezete

 

Ezek is érdekelhetik