Modern Városok Program

2021.04.13. 11:25

Hatvanhárom utca kaphat új burkolatot Békéscsabán

Eldőlt, hogy mely utcákban korszerűsíthetik az utat Békéscsabán, a Modern Váro­sok Program keretében. Összesen 63 szakaszról van szó, tizenhárom utca pedig teljes hosszában megújulhat. A tényleges munka nyár végén, ősz elején kezdődhet.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz-frakció nevében Hanó Miklós alpolgármester, valamint Szarvas Péter polgármester is beszélt korábban sajtótájékoztatókon arról, hogy Békéscsaba a Modern Városok Program keretében 7 milliárd forintot kapott a kormánytól útépítésekre és -felújításokra.

Előbbire 5,5 milliárd, utóbbira 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

– A felújítási csomagot összeállították, abban 63 helyszín szerepel – mondta dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője. Most készítik elő a közbeszerzési eljárással kapcsolatos dokumentumokat, a közbeszerzési eljárás májusban, júniusban zárulhat. A tényleges fizikai munkálatok pedig az idei harmadik negyedévben kezdődhetnek.

A kivitelezési munkálatok nyár végén, ősz elején kezdődhetnek majd el /Illusztráció: Shutterstock/

A felújítás tehát mintegy hatvan békéscsabai utcát érint. A legtöbb helyen csak bizonyos szakaszokat korszerűsítenek, de van tizenhárom utca, amely teljes hosszában megújul: ilyen a Bankó András, a Móricz Zsigmond, a Telep, a Hétvezér, az Egyetértés, a Kanálisi, a Málnás, a Klapka, a Révai utca, a Bocskai, a Szent Imre, a Dr. Francisci Dániel és a Reviczky utca.

Emlékeztetett: az útépítések első üteme kapcsán eldőlt, hogy az mely 46 utcát, helyszínt érinti. A közbeszerzési eljárás során az ajánlatok beérkeztek, a nyertes kivitelezővel a tervek szerint májusban megkötik a szerződést, akinek a második negyedév végén, azaz nyár elején átadnák a munkaterületet. Hozzátette:

az útépítések terén egy második ütem is lesz, zajlik az érintett 44 utca terveinek felülvizsgálata.

Itt a második fél évben írnák ki a közbeszerzési eljárást, ami augusztusig véget érhet, így a munkaterületet – a felújításhoz hasonlóan – a harmadik negyedévben adnák át. Kiemelte: mindhárom projektelem kapcsán a kivitelezési munkák folyamatosak lesznek, a békéscsabaiak minden szükséges tudnivalóról – így a forgalomkorlátozásokról is – tájékoztatást kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában