pumpapálya

2021.04.19. 15:39

Hamarosan végeznek a munkálatokkal, biciklis kalandparkot alakítanak ki Pósteleken

Biciklisek számára használható pumpapályát, valamint pihenőhelyet létesítenek Pósteleken, a volt autósmozinál – jelentették be hétfőn a helyszínen, ahol a munkálatok hamarosan befejeződnek.

L. B.

20210419 Békéscsaba Biciklis kalandpark épül fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Adam

Varga Tamás alpolgármester elmondta, a Modern Városok Program részeként megvalósuló, a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását célzó projekt keretében nem csak meglévő bicikliutakat korszerűsítenek és továbbiakat építenek. Pihenőhelyeket alakítanak ki több ponton, illetve olyan elemeket építenek, amelyek a környékben lévő kastélyok mellett élményeket kínálnak, ilyen a pumpapálya is, aminek lesz nyitvatartási ideje.

Varga Tamás és Pichler Róbert beszélt a beruházásról

– Ha a biciklis megfelelő, mondhatni pumpáló mozdulatokat végez, akkor tekerés nélkül is elérhet megfelelő sebességet, tehát lánc nélküli kétkerekűekkel is használható lesz a pálya – ecsetelte a kivitelező képviseletében Pichler Róbert.

Fotók: Bencsik Ádám

Elmondta, a dirt pályával ellentétben a pumpapálya kanyarokból és hullámokból áll, biciklis kalandparkként, játszótérként fogható fel. Két pályát alakítanak ki: egy 10x20 méterest a kicsiknek, akik most barátkoznak a járgánnyal, valamint egy 35x15 méterest a haladóknak, profiknak.

A pályák oktatásra is alkalmasak lesznek, de versenyek helyszínei szintén lehetnek. Elsősorban bmx-ekkel és mountain bike-okkal érdemes majd használni a létesítményeket, de bármilyen bicikli megfelelő lehet. Komoly balesetveszéllyel nem kell számolni, ám a védőfelszerelések közül sisakot mindenképpen viselni kell, illetve érdemes kesztyűt, térd- és könyökvédőket egyaránt húzni. Ha az időjárás engedi, akkor pár napon végeznek a munkálatokkal. Egy földes-agyagos réteg jelenti az alapot, erre kerül majd a murva, illetve fűmagot is vetnek a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában