ajánló

2021.04.27. 19:59

Fontos szerepet kapott Póstelek a Netflix új sorozatában

Tavaly februárban adtunk hírt arról, hogy Póstelekre érkezett a Netflix stábja, hogy a Shadow and Bone (Árnyék és csont) című sorozat egyik epizódjához forgasson jeleneteket. A széria első évada a minap felkerült a szolgáltató honlapjára, így mi neki is estünk, hogy megnézzük, milyen szerepet játszik Póstelek a történetben.

N. T.

A széria Leigh Bardugo azonos című regényén alapul. A cselekmény egy Oroszországra hajazó területen játszódik, ahol éppen egy háború kellős közepén találjuk magunkat. A csatákban központi szerepet játszanak a grisák, akik mágikus erő birtokában egészítik ki a hadseregeket. Közöttük vannak, akik a tüzet képesek manipulálni, míg mások a gyógyítás területén kamatoztatják tudásukat.

Ha a háború nem lenne elég, az emberek életét a Zóna is veszélyezteti, ami egy sötét, viharokkal és denevérszerű lényekkel megspékelt mágikus terület, mellyel a prófécia szerint csak egy különleges grisa veheti fel a harcot.

A Zóna /Fotók: Netflix/

A cselekmény folyamatosan bontakozik ki, keveset tudunk meg azonnal a Zóna létrejöttéről, a grisák múltjáról. Ezekben a mellékszereplők segítenek a történet előrehaladtával, akik számos ponton sajnos érdekesebb karakterek, mint a főhősünk.

A sorozat főszereplője az árvaházban felnőtt Alina Starkov, aki a ravkai hadsereget térképészként erősíti. Ám amikor először áthalad a Zónán, kiderül, hogy nem csak egy egyszerű térképész, és az élete nem várt fordulatokkal halad majd tovább. Ennek a folyamatnak lehetünk tanúi nyolc epizódon keresztül. Alinának különösen nehéz megtalálni igazi önmagát, hiszen útját cselszövések, a korrupció, valamint fejvadászok is nehezítik. Bónuszként pedig egy sötét titkot is megismerünk a Zóna létrejöttéről.

Alina Starkov (Jessie Mei Li)

Hogyan jut szerephez Póstelek?

Ha visszaemlékezünk, nagy volt a titkolózás a helyszínen, ami nem is csoda, hiszen a kastély és környéke kiemelkedő szerepet kapott a szériában, igaz, csupán keveset láthatjuk teljes pompájában. A kastélypark tökéletesen illeszkedik a lefestett miliőbe, ami egyben a sorozat legnagyobb erőssége: mind a díszlet, mind a zene kezébe bátran kapaszkodhatunk.

Sokan azt várták, hogy a Shadow and Bone egy polcra kerülhet majd a Vajákkal (The Witcher), vagy a Trónok harcával (Game of Thrones). Ám a Netflix új sorozata teljesen más kalap, funkcióját ellátja, de nem villognánk vele életünk buliján. Míg a másik két széria nagyon erős karakter fronton, történetvezetésben (kivéve a Trónok harca utolsó évadai), a Shadow and Bone karakterei például sokszor sótlanok. A színészgárdához csatlakozott Ben Barnes megérdemel egy elismerő bólintást, ám az ovációt semmiképpen, pedig az általa megformált Kirigan alakjában, motivációjában rengeteg lehetőség lenne, ami csak néha villan fel Barnes tolmácsolásában.

Ben Barnes (Kirigan tábornok)

A Shadow and Bone ettől függetlenül egy üde mese a jó és a rossz, a fény és a sötétség örök harcáról. Nem mutat a témában újat, de aktualitásában fontos elem a koronavírus, ami a jelenleg a mi Zónánk, ami egy roppant nagy falként húzódik fejünk felé, és árnyéka rávetül a mindennapjainkra.

Már csak Póstelek kapcsán is érdemes megnézni, jóleső érzés, hogy hozzánk is köthető a darab, és bebizonyítja, hogy Békés megye rengeteg potenciállal bír látnivalók és forgatási helyszínek terén. A széria magyar szinkronnal is elérhető a Netflixen.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/posteleken-forgat-a-netflix-2518446/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában