tragédiák sora

2021.04.28. 11:14

Fiaiért küzd a gábortelepi anya

A halál soha nem érkezik jókor. Egy szerettünk, hozzátartozónk elvesztése óriási fájdalom, de mit érezhet az, akinek nem egy, nem kettő, hanem a sokadik temetést is fel kell vállalni a mérhetetlen fájdalom mellett. Csak az tudja, aki e hatalmas teher alatt éli mindennapjait, neveli gyermekeit és próbál talpon maradni, napról napra valamiből erőt meríteni. Ezt teszi egy gábortelepi fiatalasszony.

Csete Ilona

Gábor, Balázs és Gergő – a három félárván maradt fiáért próbál kitartani a mindenre képes édesanyjuk /Fotó: BMH/

A három gyermekét egyedül nevelő Turovszky-Varga Erika egyszerűen úgy fogalmaz, 2020 a tragédiák esztendeje volt. Életének legnehezebb időszaka fűződik ahhoz az évhez. Pedig sokáig olyan kerek volt az élete, a családi életük...

Erika békéscsabai kislányként, szerető családi közegben nőtt fel, igaz, szülei elváltak, édesanyja nevelte, de ahogy ő fogalmaz, mindent megkapott. Apukájával jó kapcsolatot ápolt. Egyedüli gyermekként később Újkígyósra költöztek anyukájával. Leérettségizett, szakmát tanult, kereskedő lett. Amikor megérintette a szerelem, 2005-ben az imádott férfival Gábortelepen kezdtek közös életet.

– Én a helyi presszóban, trafikban dolgoztam, a párom az orosházi barneválnál. Születtek a gyerekeink, 2007-ben, 2012-ben és 2016-ban. Minden olyan szép volt. Megigényeltük a csok-ot, sikerült. Egy kicsi házból végre átköltözhettünk a nagyobb lakásba. Az volt a célunk, hogy a gyerekek jobban elférjenek. S gondoltuk, később majd együtt csinosítgatjuk tovább. 2017 márciusában kaptuk meg a kulcsot. S aznap a hírt is: édesanyám rákos beteg.

Gábor, Balázs és Gergő – a három félárván maradt fiáért próbál kitartani a mindenre képes édesanyjuk /Fotó: BMH/

Imádtam őt, egyetlen gyermekeként végig mellette voltam, ápoltam, igyekeztem enyhíteni a fájdalmát, de minden hiábavaló volt, a kezeim között meghalt 2018-ban – sorolta Erika és feltört belőle a fájdalmas zokogás. Miután eltemette édesanyját, egy hirtelen rosszullétet követően, 2019-ben elveszítette édesapját is.

Nem tudott egy újabb rossz hírre felkészülni, pedig nem volt más választása. A gyász okozta mérhetetlen fájdalma még alig enyhült, de már egy újabb temetést kellett intéznie.

– Menjünk, csináljuk a dolgunkat, ez éltetett bennünket a férjemmel. És az, hogy a fiainknak jobb legyen – mondta a sok megpróbáltatásból a kiutat kereső Erika. Gondoltak egyet és összeházasodtak. Hogy miért éppen 2020 februárjában?

– Jól elvoltunk mi együtt. Szerintem már csak ez hiányzott, hogy kiteljesedjen az életünk. No meg egy kislány a három fiú mellé... Az esküvőnk után nem is olyan sokára ugyanis kiderült, gyermeket hordok a szívem alatt. Nagy volt a boldogságunk, de nem tartott sokáig, kiderült, beteg. A baba elvesztéséből még fel se ocsúdtam, 2020 októberében teljesen váratlanul elveszítettem a férjemet, a társamat, három gyermekem édesapját. Ám a tavalyi évben, ha ez még nem lenne számomra elég fájdalom, akkor elmondom, hogy eltemettük nagybátyámat és nagymamámat is.

Erika és családja életét a sorscsapások alaposan megrendítették. A Covid miatt ő is elveszítette a munkáját. A temetéseket egyik kölcsönből próbálta kifizetni, majd a másikat, majd újabb temetés... Mintha ennek soha nem akarna vége szakadni. Alkalmi munkákat, napszámot vállal, reménykedik, nyárra lehet munkahelye. Mert a hitelt fizetni kell.

– Ez maga a katasztrófa – mondta csendes sírás közepette, s elárulta, csak ketten halljuk könnyeinek a patakzását, ugyanis nem akar sírni a fiúk előtt. De ez nem mindig sikerül.

A roppant nehéz helyzetben minden segítség nagyon jól jöhet

Egyik ismerőse megosztotta e fájdalmas családi drámát a közösségi oldalon, hogy a nehéz helyzetbe került anyukának segítséget szerezzen, hogy az adósságait az asszony rendezni tudja. Minden kis felajánlás számít.

Aki úgy érzi, tud és szeretne a családnak anyagi segítséget nyújtani, megteheti.

Kedvezményezett neve: Turovszky-Varga Erika

Számlaszám: 53300122-18577488

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában