békés megye

2021.04.08. 19:55

Égnek a vonalak a fodrászoknál, kozmetikusoknál

Egy hónap után szerda reggel újra kinyithattak a szolgáltatók, azon belül a Békés megyei fodrászok és kozmetikusok is. Néhányuk beszámolója alapján a vonalak rögtön égni kezdtek a bejelentés után, így a vendégkör biztosnak mondható, csupán a szervezés kérdéses még a szabályok betartása miatt.

Hírlap-összeállítás

20210408 Békéscsaba Újra dolgoznak a szépség szalonokban fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Adam

Illyés Edina gyulai fodrász hírportálunk kérdésére elmondta, ahogy március 4-én a bezárás híre után, úgy most, a nyitás bejelentése pillanatában is azonnal megcsörrent a telefonja. A hívások pedig azóta is folyamatosan érkeznek vendégeitől az időpontok foglalása miatt. Hozzátette, bár nagyon sokan vártak már rá, a komolyabb nyitást ő csak hétfőre tervezi, addig csupán rövid időre megy be a szalonba, egy-két „sürgősebb” vendég miatt.

Időt igényel ugyanis a szervezés, hiszen korábban két-három vendéget is tudott fogadni egyszerre, most azonban nem vállalhat egy-egy gyors vágást sem a hajfesték hatóideje alatt, mert egyszerre csak egy személy tartózkodhat nála.

A munkamenet tehát más lesz, de örül, hogy újra dolgozhat.

Árvay Beáta kozmetikusmester, a békéscsabai Kleopátra Szépségszalon tulajdonosa elmondta, felettébb várták már a nyitást vendégeikkel együtt. Sokan azonnal időpontot foglaltak, akiket pedig tudtak, kiértesítettek a szolgáltatások újraindításáról.

– A higiénia nálunk alapkövetelmény. A járványhelyzetben pedig pluszban is külön fertőtlenítőket biztosítunk

– hangsúlyozta a kozmetikusmester.

Árvay Beáta kozmetikusmester és vendégei is várták már a nyitást /Fotók: Bencsik Ádám/

– A maszkviselés szinte mindenhol kötelező, de a hölgyek tekintetére is hatni tudunk. Legyen szó szempilla-hosszabbításról, szemöldökfestésről vagy – tetoválásról. Jön a jó idő, és ilyenkor előtérbe kerül a tartós szőrtelenítés ugyanúgy, mint a vákuumos narancsbőrkezelés. Vendégeink szívesen befekszenek relaxáló masszázsra, és ezalatt jókat beszélgetünk.

Kis-Kondacs Réka békéscsabai fodrászmester hangsúlyozta, a hölgyek egyik éke a hajkoronájuk. Igyekeztek a korlátozások idején otthon is karban tartani frizurájukat, de egy fodrászatban mindez kényelmesebb, gyorsabban elkészíthető, és kéznél vannak a szükséges eszközök.

Kis-Kondacs Réka békéscsabai fodrászmester hangsúlyozta, a hölgyek egyik éke a hajkoronájuk. Örülnek, hogy nyithattak, ugyanis a fodrászatokban kényelmesebben, gyorsabban elkészíthetők a frizurák, és mindez eszköz kéznél van

 

– A divatos frizurákat a vendégekkel együtt követjük, ugyanakkor igyekszünk az egyéniséghez legjobban illő hajat választani – emelte ki a fodrászmester. – Egy-két hétig biztosan tarja magát az a haj, amit elkészítünk, nem egy-két napban gondolkozunk még akkor sem, ha csak beszárításról van szó. A férfiak is egyre igényesebb a hajukra, az ötleteiket megbeszéljük egymással, hogy a legjobbat hozzuk ki.

Vendégei érkezése előtt a kozmetikáját is megszépítette

– Rendkívüli módon vártam már a nyitást, örömmel készültem az első vendégek fogadására – árulta el Priskinné Fekete Adrienn. A békéscsabai kozmetikusmester hozzátette, hogy kedveskedjen a szépülni vágyóknak, a zárás alatt elvégezte az alapos tavaszi nagytakarítást, sőt meg is szépítette a kozmetikáját.

– Szerdán már munkába álltam, szinte megállás nélkül hívtak, írtak nekem, a hétre be is telt a naptáram – tette hozzá, kiemelve, az emberek, s különösen a nők nagyon igénylik, hogy rendben legyen a külsejük. Priskinné Fekete Adrienn elmondta, a száraz, gyulladt bőrnek fontos a rendszeres kezelés, sokan a kozmetikában tudnak lazítani és, „énidőt” nyerni.

Úgy véli, hogy a nehéz, korlátozásokkal teli időszakban a szépülés gyógyír mindenkinek, ám a nagyobb vendégkörrel rendelkezőknél, mint amilyen ő is, sok idő lesz, mire mindenki sorra kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában