Gádoros

2021.04.17. 14:57

Az egyik legnagyobb adózó segíti a települést

Közel 40 tonna fát adományozott a gádorosi rászorulóknak a helyi sertéstelep. Példás együttműködés ez a helyi önkormányzat és a település egyik legnagyobb adózója között, amelynek célja a helyi lakosság segítése.

Cs. I.

A FirstFarms Hungary Kft. két telephelyen működik és készül a két újabb telephely építésére. A telkek tavaszi gondozása során mindig nagy mennyiségű fahulladék keletkezik, amit évek óta felajánlanak a gádorosi lakosoknak. A faadomány a helyi önkormányzathoz kerül, ahonnan a polgármesteri hivatal munkatársainak a segítségével jut el a rászorulókhoz. Az idei csalfa tavasz még tartogathat meglepetést, de az a cél, hogy a most átadott fa őszig kiszáradjon és a téli fűtéshez valódi segítséget nyújtson.

Dr. Szilágyi Tibor és Sarusi-Kis Tamás egyeztetett /Fotó: BMH/

– Sokáig a dolgozóinknak ajánlottuk fel a kivágásra kijelölt fákat, de ahogy nőtt a cég munkavállalóinak a száma, úgy kellett valami fenntartható és következetes eljárást kitalálnunk a kitermelt fák elosztására. A FirstFarms csoportnak, mint tőzsdei nagyvállalatnak, kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, amiben a magyarországi FirstFarms Hungary Kft. is tevékenyen részt vesz. Ennek a programnak része lett a helyi önkormányzaton keresztül a nehezebb sorsú lakosságnak felajánlott faadomány. Idén ez majd 2 millió forintnyi értéket képvisel. Fontos a helyi önkormányzatokkal és a lakossággal való barátságos, egymást segítő együttműködés, hiszen ez az alapja egy hosszú távú, fenntartható és sikeres üzleti vállalkozásnak. Munkát adunk, iparűzési adót fizetünk és fejlesztünk, hogy az előző kettőt még nagyobb mértékben megtehessük – mondta Sarusi-Kis Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.

A gádorosi önkormányzat folyamatosan egyeztet a helyi vállalkozókkal. A település fejlesztése közös érdek. Dr. Szilágyi Tibor polgármester úgy fogalmazott: törekednek a kölcsönös kommunikációra a település minden vállalkozójával. Keresik a lehetőségeket, hogyan fejleszthetik a település infrastruktúráját, úthálózatát, szociális és ellátó épületeit.

Több éve működik a partnerség a cég és az önkormányzat között

A FirstFarms Hungary Kft. a község egyik legnagyobb adózója, az évente befizetett iparűzési adó jelentősen hozzájárul az önkormányzat működéséhez. Ezért a település jövőbeni stratégiájához is kiemelt fontosságú, hogy a nemzetközi tőzsdén is jegyzett cégcsoport magyarországi leányvállalata bővüljön és a fejlődésből fakadó többlethozamból fizetett adó egy része Gádoroson maradjon.

– Folyamatosan egyeztetünk a cégvezetéssel, segítjük őket az érdekérvényesítésben a bürokrácia terén. Hozzájárulunk a cég bővítési törekvéseihez, ők pedig támogatásukkal a helyi lakosságot, a gádorosi szervezetek rendezvényeit támogatják – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában