Koronavírus Békésben

2021.04.27. 17:42

Amint lehetett, felvette a vakcinát a csabai cipzárjavító

Még tavaly év végén átesett a fertőzésen, s tíz nap alatt nyolc kilót fogyott a békéscsabai Fekete László. Számára természetes volt, hogy amint lehet, beoltatja magát.

Ny. L.

Fekete László /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik Ádám

A békéscsabai cipzárjavító- és makettszaküzlet tulajdonos sosem volt még olyan beteg, mint decemberben.– Tíz nap alatt nyolc kilót fogytam, ami jó, csak nem ilyen áron. Nem tudtam aludni. A gyomromat támadta meg a kórokozó, és nem a tüdőmet, így nem kerültem kórházba – ecsetelte. – Számomra természetes volt, hogy amint lehet, beoltatom magam. Az első vakcinát a minap megkaptam. Az egészségünkért, a környezetünkért ezt meg kell tennünk. Azt vallom, akkor van jogunk, ha nincs elmaradt kötelességünk. Az oltás pedig az, mert ezáltal lábalhatunk ki a járványból.

Fekete László /Fotó: Bencsik Ádám/

A vállalkozó kitért arra, Pfizer-vakcinát kapott egészségügyi okból, de ha ez nem lenne, bármelyik oltóanyagot elfogadta volna. Ahogy fogalmazott, már százezerszer elmondták virológus szakemberek, hogy mindegyik oltás biztonságos, és ez a legfontosabb, hogy magunkat, másokat megvédjünk. Aki pedig már megtapasztalta, hogy milyen súlyos tünetekkel járhat a fertőzés, egy pillanatig sem gondolkodik a vakcina felvételén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában