zene

2021.04.17. 14:31

A Tiktokot is meghódította a békési Zsombok Réka

A TikTokon nem csak különböző vicces és sportos videókat találhatunk, hanem a zenés felvételek is fellelhetőek. A békési énekesnő, Zsombok Réka is naponta tölt fel ilyen tartalmakat.

Zsombok Réka /Fotó: Zsombok Réka Facebook-oldal/

Mint arról korábban már beszámoltunk, Békés megyében is egyre nagyobb teret hódít magának a TikTok. A különböző sportos és vicces videók mellett a zenés tartalmak is fellelhetőek a portálon. A békési kötődésű énekesnő, Zsombok Réka tavaly nyár környékén regisztrált a TikTok-ra. Elmondása szerint hónapokig csak „bohóckodott” vele, nem igazán vette komolyan. Néha feltöltött 1-1 videót kíváncsiságból.

– Egy barátom hatására regisztráltam, ő buzdított, hogy mennyire tetszene nekem, mondta, hogy milyen népszerű manapság. Akkor még ódzkodtam tőle, úgy éreztem, ebből én már kinőttem, meg nem akartam még több időt „elkockulni”. Azután ez a barátom feltöltött egy videót rólam, amin énekelek, és nagyon megtetszett az embereknek. Így kíváncsiságból én is kipróbáltam. Játéknak fogtam fel. Na, hát mára már több mint 13 ezer követőm van.

Nagyon sokan dicsérik Zsombok Réka hangját a TikTokon /Fotó: Zsombok Réka Facebook-oldal/

Réka igyekszik minél sokszínűbb lenni ezen a platformon is. Különböző éneklős videókat tölt fel. Van közöttük acapella, ukulelés feldolgozások és duettek is. A békési énekes a rajongók kívánságát is igyekszik teljesíteni.

@zseekaVálasz @alexvass5 részére Egy “gyors” ##acapella Fekete Vonattal tudok neked szolgálni, remélem ez is megteszi!🙏🏼🥰 ##loop ##fy ##fyp ##foryou ##zséka♬ eredeti hang – Réka Zsombok

– Valamiért a mai magyar populáris dalok a legnépszerűbbek, de előfordul pár külföldi, vagy épp rockosabb kívánság is. Az ötlet szinte véletlenszerűen jött, egy Fekete vonat feldolgozással indult. Egész nap a fejemben járt a dallama, meg ahogy épül fel az egész dal, és jött egy kósza gondolat, hogy egy kérésre ilyen formában fogok reagálni. Nagyon nagy sikere lett, amin ledöbbentem, így hát folytattam ezt a vonalat. Egyébként régebben is dolgoztam már fel így dalokat, élőben például looper pedált használok a szóló koncerteken, azzal építkezem.

@zseeka##duett @caseybassy közreműködésével ❤️♬ original sound – Caseybassy

Alig egy év alatt már több mint 13 ezer követővel rendelkezik. De vajon minek tudható be ez a siker?

– Talán annak tudható be, hogy még mindig nem annyira elterjedt Magyarországon ez a stílus. Vannak jeles képviselői, mint például Nági, vagy Feng Ya Ou, de a TikTokon, személy szerint, inkább külföldiektől látok hasonlót – az Acapellára gondolok itt elsősorban. A kommentelők általában a hangomat szokták kiemelni, a legtöbben azt szokták dicsérni. Bár ez úgymond nem az én érdemem, mégis nagyon jól tud esni. Emellett nagyon kitartó vagyok, és imádom is csinálni, valószínű ez átjön az embereknek.

Aki esetleg kiváncsi a „Zséka egypercesekre” a TikTok-on, az a „zseeka” felhasználónév alatt megtalálja a békési énekesnőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában