galériával

2021.04.10. 18:25

A költészet napját ünnepelték a Lencsésin

Békéscsabán, József Attila Lencsési úti szobránál tartott a költészet napja alkalmából szombaton megemlékezést az elmúlt évek hagyományait követve a Lencsési Közösségi Ház.

N. Sz.

20210410 Békéscsaba Költészet napja koszorúzás József Attila szobránál fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Adam

Az intézmény az eseményt élőben közvetítette Facebook oldalán, így a megemlékezést a koronavírus-járványra tekintettel az online térbe is költöztették.

Takács Péter, a közösségi ház vezetője elmondta, a költészet napja alkalmából minden évben találkoznak József Attila szobránál, amit Kligl Sándor alkotott és amit 1985-ben állítottak fel az ország egyik legszebb lakótelepének bejáratánál. Hangsúlyozta: bár a közbeszédben Lencsésinek hívják, a lakótelep hivatalosan József Attiláról kapta a nevét. Áprilisban pedig nemcsak a költőóriásra, hanem a magyar költészet minden kiemelkedő alakjára, nagyságára emlékeznek ezen alkalmak során.

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményen a járványügyi szabályok betartása mellett részt vettek az intézményben működő közösségek vezetői, vezetőségi tagjai, többen versekkel is készültek, melyek közül az egyik József Attilától a Szállj költemény volt, illetve megkoszorúzták a szobrot. Hevesi Imre gitár kíséretében két megzenésített József Attila-költeményt: a Rejtelmek és a Kertész leszek című verset adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában