tavasz

2021.03.31. 16:13

Virágba borul a Szarvasi Arborétum

A következő hetekben mondhatni virágba borul a Szarvasi Arborétum – árulta el hírportálunknak Kugyeláné Décsei Mónika, a kert kommunikációs munkatársa.

V. E.

A virágcsoportoknál sokan szeretnek fotózkodni is

Részletezte, az előző évben összesen 1770 darab hagymás növényt ültettek kertészeik, melyek között találhatóak jácintok, fürtös gyöngyikék, tulipánok, több, mint fele pedig nárcisz. A hagymákat különböző, kisebb-nagyobb csoportokban ültették el, hogy a kert tavaszi virágzó színfoltja legyen. Hozzátette, a felsoroltak közül jelenleg a leglátványosabb a nárciszok virágzása, amik az arborétum egyébként szépen zöldellő pontjait sárga színükkel dobják fel. A napokban esedékes ugyanakkor a magnólia virágzása is, ami minden évben néhány napos csodát jelent számukra.

A virágcsoportoknál sokan szeretnek fotózkodni is

Virágzók még jelenleg a Kóbuszi liliomfa, az Aranyvessző, a Korai lonc, a Húsos som, a Japánbirs, a Nemes májvirág, a Szártalan kankalin, a Pirosló hunyor, a Mirabolán, a Piroslevelű őszibarack, a Kockásliliom, a Tőzike és a Botanikai tulipánok is. Kugyeláné Décsei Mónika hozzátette, látogatóik száma töretlen, így sokan megcsodáják a kert virágba borulását, de az emberek nagy kedvence a Bolza-sétány is, aminek 2500 méterét sokan használják ki túrázásra, kerékpározásra és futásra.

A szerző felvételei

Az útról persze gyakran le-le térnek a már említett virágok, és egyéb különleges növényeik (például a több, mint 150 éves hegyi mamutfenyő) látványáért. Végül hangsúlyozta, a Szarvasi Arborétum természetvédelmi terület, ezért a kertben semmilyen növény, illetve növényi rész nem gyűjthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában