élhetőbb környezet

2021.03.28. 13:42

Új lámpatesteket szereltek fel Békésen

Tizenkét békési utcában szereltek fel új lámpatesteket a lakók biztonsága és az élhetőbb környezet érdekében a közelmúltban – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán, a város fejlesztésekért felelős alpolgármestere. Mint elmondta, önkormányzatuk még két évvel ezelőtt, 2019-ben jelentette be igényét a szolgáltató felé, a fejlesztések kivitelezését pedig néhány héttel ezelőtt végezték el a város több területén.

P. G.

– A közlekedés- és a közbiztonság erősítése fontos célunk, ezt a célt szolgálják az új lámpatestek is, de más területeken is igyekszünk mindezt erősíteni – tette hozzá az alpolgármester.

– Éppen ezért minden lehetőséget megragadunk, hogy újabb és újabb térfigyelő kamerákat szereljünk fel. Tavaly a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatában valósult meg új térfigyelő kamerák kihelyezése a városközpontban található Erzsébet liget felújításához kapcsolódóan. Ennek részeként az Élővíz-csatorna liget felőli partján, a közkedvelt sétánnyal párhuzamosan, a Karacs Teréz utca felől is kialakítottunk egy sétaútvonalat, ahol térfigyelő kamera is szolgálja a lakosok, a járókelők biztonságát. Emellett a Fáy utcai játszótéren, a Széchenyi téren és a Piac téren is további térfigyelő kamerákat szereltünk fel – mondta az alpolgármester. Polgár Zoltán elmondta, szeretnének ezen a téren is továbblépni.

– Bízunk benne, továbbfejleszthetjük a közvilágítást, ahogy pályázati lehetőségek esetén térfigyelő kamerák üzembe állításán is gondolkodunk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában