jótékonyság

2021.03.15. 15:29

Saját honlapot kapott a Békés Tortája program

Elindult a Békés Tortája program hivatalos honlapja – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán, a város alpolgármestere.

P. G.

20200810 Békés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Első alkalommal rendezték meg a Békés Tortája elnevezésű tortakészítő versenyt. képen: Nagy Lajos, Juhász Zoltán cukrászmesterek

Fotó: Imre György

A bekestortaja.hu oldalon az érdeklődők részletesen olvashatnak az először tavaly tavasszal meghirdetett tortakészítő versenyről, annak hátteréről, az aktuális hírekről, fejleményekről. Az alpolgármester ennek kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a győztes Bánhidai diótorta októbertől kapható a békési cukrászdákban szelet vagy egész torta formájában.

A tortákról tavaly döntött először a zsűri, melynek tagjai közt volt: Nagy Lajos, Juhász Zoltán és Mucsiné Fodor Hajnalka /Fotók: Imre György/

– Az ínyencségből befolyt bevétel egy része jótékony célokat szolgál, hiszen minden eladott Békés Tortája szelet árából 50 forintot kap az „Esély” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület – tette hozzá az alpolgármester. Aki vásárol a tortából, nyereménykártyát kap, amivel regisztrálhat a játékra, amelyen egy 100 ezer forintos utazási utalványt lehet nyerni. Eddig több mint 2000 szelet fogyott Békés Tortájából, és több mint félezren már regisztráltak is a nyereményjátékra. Érdekes és nagyon jó hír, hogy nemcsak a városból és a környékéről, hanem az ország távolabbi tájairól, például Pécsről vagy Budapestről is regisztráltak.

A Bánhidai diótorta fantázianevű finomság volt az első nyertes

Mint arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, a Bánhidai diótorta fantázianevű alkotás nyerte az első ízben megtartott Békés Tortája elnevezésű tortakészítő versenyt tavaly augusztusban. A megmérettetésre beérkezett tizenhárom finomságot a békési városházán értékelte Mucsiné Fodor Hajnalka ötletgazda-cukrászmester, valamint Juhász Zoltán, Lagzi János, Nagy Lajos és Sipaki István cukrászmesterek alkotta zsűri. Ezt követően kezdődött ez az említett akció és indult el a honlap. A versenyt minden évben megtartják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában