OKTV

2021.03.23. 16:18

Remek helyezéseket értek el az orosházi diákok

A Táncsics gimnázium diákjai ismét öregbítik iskolájuk hírnevét az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) elért remek helyezéseikkel.

Cs. I.

20210323_Táncsics gimnázium tehetséges diákok, felkészítő tanáraik_Orosháza_Csete Ilona_BMH

Fotó: Csete Ilona

Hajdú Sándor Viktor 12. évfolyamos, ő földrajzból OKTV 4. helyezett. Témája volt lakóhelyének kulturális értékei a turizmus tükrében. Seres Erzsébet tanítványa elárulta, nagyon sok dolog érdekli. Az angol és az informatika is erőssége, a továbbtanulásban ez a motivációja. A szegedi egyetemre készül földrajz szakra.

20210323_Táncsics gimnázium tehetséges diákok, felkészítő tanáraik_Orosháza_Csete Ilona_BMH

Varga Szilárd kémiából OKTV 11. helyen végzett. Ő sem tagozatos osztályból, sőt, nem korosztályában, hanem jóval fiatalabb, jelenleg 10. osztályos diákként érte el ezt az előkelő országos helyezést. Francziszti László készítette fel, aki elégedett a tehetséges diákkal. Szilárd derűsen arról mesélt, milyen régen megkedvelte a kémiát, de még nem tudja, merre orientálódjon, ha majd a továbbtanulásról kell döntenie. A nyelvvizsga megszerzése a következő cél, amit maga elé tűzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában