Békéscsaba

2021.03.19. 17:29

Nyúlmozdony készült a főpályaudvaron

A horgolás népszerűsítése és az ünnepvárás jegyében különleges húsvéti nyúlalakot öltött a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron található szerelvény mozdonya pénteken délelőtt.

P. G.

20210318 Békéscsaba Húsvéti díszbe öltöztetik a kisvonatot a képen Kucsera Edit Sós Imre Szatmáriné Priskin Anitafotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Adam

Sós Imre állomásfőnök, a pályaudvar vezetője lapunknak elmondta, Szatmáriné Priskin Anita és Kucsera Edit keresték meg azzal, hogy az ünnep közeledtével nyuszinak öltöztetnék a mozdonyt. – Anitáék nagyszerű dolgokat készítenek egyébként is, most pedig

horgolással hozták létre a húsvéti figurát

– árulta el Sós Imre. Mint megemlítette, korábban is volt arra precedens, hogy a mozdony ünnepi díszt kapott, Mikulás és húsvéti nyúl egyaránt megjelent már a vonaton.

Sós Imre és Kucsera Edit díszítés közben /Fotók: Bencsik Ádám/

– Pénteken mintegy másfél óra alatt raktuk fel az Anita és Edit által előzetesen elkészített dekorációt – tette hozzá. – Az ötlet nem most született, de úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi járványhelyzetben egy kis ünnepi hangulatot adhatunk akár a helybélieknek, akár az átutazóknak. Mint mondta, bíznak abban, hogy sokan lesznek a dekorációra kíváncsiak, és akár fényképezkednek majd ott. A turisztikai főpályaudvar vezetője szólt arról is, hogy kihelyeztek egy különleges ládikát, „Hagyj egy üzenetet a nyúlnak” felirattal, amibe bárki beleteheti az ünnepi jókívánságait, versikéit, amiket húsvét után tesznek majd közzé.

Több mint egy hétig horgolták a dekorációt

– Legfőbb célunk a horgolás népszerűsítése – fogalmazott Szatmáriné Priskin Anita. – Készítettünk nyuszifület, megformáltuk a nyuszi pofiját, orrát, fogait, a szemét és a frufruját is. A tervezés során arra is figyeltünk, hogy a dísz ellenálljon az időjárás viszontagságainak, és a szél se szakítsa le. Kucsera Edit kiemelte, bár az ötlet nem a pandémia miatt fogant meg, de bíznak abban, hogy a nyúlmozdonnyal ráirányítják a kreatív tevékenységekre is a figyelmet, azok elvégzésével ugyanis gyorsabban telik az idő a járványhelyzet alatt.

– S persze mi is ugyanúgy reméljük, mint Sós Imre, hogy sokak arcára sikerül mosolyt csalni – fogalmazott a két hölgy.

A békéscsabai Szatmáriné Priskin Anita és Kucsera Edit egyaránt tagja a Békés megyei „Óriástakarós” lányokat, asszonyokat összefogó csoportnak. Összesen körülbelül kétszázan vesznek részt a kezdeményezésben, amelynek

legfőbb célja, hogy intézményekben lakó gyerekeknek takarókat készítsenek,

amelyek 50-szer ötvencentis darabokból állnak össze. Hét éve segítik már az akciót, és azóta összesen 3700 gyermek kapott takarót. Az országos munkában két hatalmas takarót is létrehoztak Csákberényben, előbb egy 625, majd egy 2500 négyzetméterest, utóbbi egy fél focipályát elfoglalt és több mint tízezer négyzetből állt. Karitatív munkájukhoz sok fonalat kapnak, és kérik is, hogy legapróbb darabokat se dobják el, hiszen bele tudjuk dolgozni például a takarókba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában