aláírás

2021.03.03. 17:29

Megújul a szanazugi kerékpárút Gyulán

Aláírta a Szanazug vezető, Dobozi úti kerékpárút több mint 4 kilométeres szakaszának felújításáról, illetve újjáépítéséről szóló kivitelezési szerződést dr. Görgényi Ernő, a fürdőváros polgármestere és Puskás Béla, a gyulai székhelyű Aszfalt-Közmű Kft. ügyvezetője szerdán.

P. G.

Alt Norbert, dr. Görgényi Ernő és Puskás Béla a szerződés aláírásán /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: BENCSIK ADAM

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert 257 millió forintos támogatás és 13 millió millió forintos saját forrás mellett valósulhat meg.

A szerződés aláírását megelőző sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő felidézte, hogy a közelmúltban szintén pályázati támogatással megépítették az évtizedek óta várt, Városerdőre vezető kerékpárutat, most pedig folytatódhat a szanazugi kerékpárút felújítása, illetve újjáépítése. A polgármester hangsúlyozta, a beruházás javítja a helyi polgárok életminőségét, de a bicikliutak turisztikai szerepe is felértékelődött, hiszen a pandémia következtében sokan szerveznek kirándulásokat a természetbe, a zöld környezetbe.

Alt Norbert, dr. Görgényi Ernő és Puskás Béla a szerződés aláírásán /Fotó: Bencsik Ádám/

Éppen ezért is váltak még jelentősebbé a Körösökhöz vezető kerékpárutak. A képviselő-testület határozata alapján a szanazugi kerékpárút legrosszabb, 800 méteres szakaszának felújítása tavaly nyárra már városi saját forrásból elkészült. A mostani fejlesztés részeként a további 4154 méter újul meg, illetve épül újjá. Ebből a munkálatok 757 méter belterületi és 3397 méter külterületi szakaszt érintenek.

Alt Norbert alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, a beruházás egyik szorgalmazója elmondta, egy régi ígéret és a körzetben élők régi vágya teljesül a fejlesztéssel.

Puskás Béla, az Aszfalt-Közmű Kft. ügyvezetője kifejtette, a külterületi szakaszt úgynevezett hideg-remix eljárással újítják fel, amelynek az a lényege, hogy a meglévő kerékpárút anyagának újrahasznosításával új alap készül, amire új aszfaltot húznak. A már említett tavaly elkészült 800 méteres szakaszon ez a technológia kiválóan bevált. A belterületi szakaszt szegélyezve újjáépítik, és új csapadékcsatornát is építenek.

A kerékpárutat emellett 2 méterre szélesítik. A munkaterületet szerdán át is adták a kivitelező szakembereiknek, akiknek 250 naptári napjuk lesz a fejlesztés elkészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában