Koronavírus Békésben

2021.03.11. 07:03

Már tartalékot is képeztek a védekezéshez Gyulán

Lassan egy esztendeje kell együtt élnünk a koronavírussal, az elmúlt hónapok tapasztalatairól Simon István Tamással, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárjával beszélgettünk.

P. G.

UV-C lámpával is fertőtlenítenek az intézményben /Fotó: Imre Gy./

Fotó: Imre György

– Az elmúlt egy évben megtanultuk a vírus elleni védekezést – fogalmazott kérdésünkre Simon István Tamás. A Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja hangsúlyozta, nagyon örül annak, hogy egyik intézményünkben sem alakult ki gócpont.

– Tavaly ősszel Szarvason volt a legnehezebb a helyzet, hiszen a városban akkor volt egy erősebb hullám, amely nem kerülte el a dolgozóink, diákjaink egy részét sem – mondta a GySzC kancellárja. – Szerencsére az Innovációs­ és Technológiai Minisztérium ágazati ajánlása alapján akkorra már megalkottuk azokat a protokollokat, szabályzatokat, melyek segítségével kezelhették munkatársaink a helyzetet. Rengeteg segítséget kaptunk a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától is. Ezen az egy eseten kívül nem kellett egyedi, az országostól eltérő intézkedéseket hoznunk.

UV-C lámpával is fertőtlenítenek az intézményben /Fotó: Imre Gy./

Kitért arra, hogy a 2020-as tavaszi időszak a fertőtlenítőszerek és a védőeszközök beszerzésével, a készletek feltöltésével telt: – A Békés Megyei Kormányhivatal, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közvetítésével folyamatosan érkeztek hozzánk a maszkok, kesztyűk, illetve a szükséges mennyiségű kéz- és felületfertőtlenítő szer is – részletezte.

– Tavaly nyáron már tartalék képzésére is lehetőséget adtak a piaci körülmények, így most körülbelül három hónapra elegendő készlettel rendelkezünk, ami a biztonságos működéshez elengedhetetlen. Intézményeink hetente jelentik, hogy miből mennyi fogyott, amit mindig pótlunk. Mindennap úgy zárjuk be az iskolák ajtaját, hogy minden készen álljon, akár a gyerekek másnapi érkezésére is.

– Nagyon lehangoló az üres iskola. A digitális tanrend bevezetése óta munkatársaink kevesebbet takarítanak, de óránként fertőtlenítik a kilincseket, klaviatúrákat, a gyakran használt felületeket. Adományként is kaptunk tízezer maszkot, illetve tableteket, amiket diákjainknak osztottunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában