Értékelés

2021.03.14. 14:38

Kihívásokkal tarkított évet zártak az orosházi családsegítők

A tavalyi esztendőt értékelte az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálat kollektívája. A szakmai fórumon Dávid Zoltán polgármester elmondta, tiszteletreméltó a másokért végzett szolgálat. A gyermekjóléti központ 34 munkatársa nyolc településen támogatta a kiskorúakat is nevelő családokat, például az otthontanuláshoz szükséges technikai feltételek biztosításában.

Cs. I.

Fotós: Shutterstock

– A munkatársak segítettek a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában. A nehéz helyzetbe került családoknak pedig az önkormányzat támogatásával a kríziskeret terhére nyújtottak segítséget – sorolta a városvezető elismeréssel a szakemberek helytállását.

Az éves szakmai tanácskozáson a jelzőrendszeri tagok vettek részt, akik egy beszámolót készítve megírták a tapasztalataikat, problémáikat. 2020-ban a pandémia sok tervezett programot átírt. Az idei év is tartogat további kihívásokat. A személyes kapcsolatok csökkenése megnehezítette a napi feladatokat. Ám a biztonsági előírásokat betartva a szakemberek igyekeznek minden segítséget megadni.

A tanácskozáson értékelték a tavalyi intézkedési tervet, amely adott helyi problémákra igyekszik megoldásokat találni felelősökkel és határidőkkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában