Koronavírus Békésben

2021.03.18. 06:57

Halálfélelme volt, de meggyógyították a mezőkovácsházi édesapát

Kedves hangú üzenetet kaptak az orosházi kórház gyógyítói a minap. Egy mezőkovácsházi feleség, édesanya férjének a covidból való gyógyulásához nyújtott gyors és nagyon emberi hozzáállását így köszönte meg. Párja a kórházi ápolás után már otthon lábadozik. Budácsikné Paksi Andrea elmesélte, az elsők között regisztráltak védőoltásért. Életük első, tengerparti nyaralása motiválta őket.

Csete Ilona

Élték az életüket 2021 márciusáig, mint bármelyik magyar família. A fiatalasszony a szépségiparban, férje egy állattartó telepen dolgozott, két lányuk hol online, hol tantermi oktatásban tanult.

– Mi nem éreztük, hogy olyan nagy a baj. Az alapvető járványügyi előírásokat betartottuk, maszkoltunk, beteg édesapám miatt nem mentünk olyan helyre, ahol sokan vannak.

De nem rettegtünk, hogy bennünket a baj utol is érhet.

Éltük a mindennapjainkat. Sőt! Néha már az volt az érzésünk, túlreagálják az emberek. Mindez addig tartott, míg egy nap a férjem telefonált a munkahelyéről, hogy gyenge, köhécsel, nem érzi jól magát. Kérte, otthonunkban elszeparált helyet alakítsak ki, és ne találkozzunk. Egyik kollégájáról kiderült, igazolt covidos. Netán ő is…? Így kezdődött – sorolta Andrea, akinek a férje 38 éves, életerős férfi.

Kilenc napot töltött a Covid-osztályon, ahol mindent megtettek a gyógyulásáért /Illusztráció: Shutterstock/

– Ő már hónapokkal ezelőtt komoly vitaminkészletet szerzett be, és tudatosan szedte. Magas vérnyomásra, asztmára pedig a gyógyszereit. Egy hétig az egyik szobánkban elkülönülve próbált felerősödni, hullámzó sikerrel. Ám amikor már vért köpött, megijedtünk. Kértük a háziorvosunkat, vizsgálja meg. Ő kétoldali tüdőgyulladással az orosházi SBO-ra küldte, miközben a gyorstesztek negatív eredményt mutattak. Én vittem be őt autóval.

Ott röntgen-, CT-vizsgálatok és a teszt igazolta: megfertőzte a vírus.

Olyan gyenge volt, éreztem a hangján, amikor tudtunk telefonon beszélni. Kilenc napot töltött a hatodik emeleti covid-osztályon, ahol mindent megtettek a gyógyulásáért. Semmit nem bíztak a véletlenre. Az orvosok és a nővérek a leterheltségük ellenére hatalmas empátiával, nagy körültekintéssel segítették a gyógyulásban. Az ellátásnak köszönhetően javult az állapota, és hétvégén haza is jöhetett. Mínusz tíz kiló, gyengeség­…

– Huszonegy év házasság alatt soha nem láttam ilyen megtörtnek a férjemet.

Hosszú gyógyulás áll még előtte, de rendben lesz minden. Sok dolgot átértékeltünk. Egyik nap boldog család voltunk, néhány nap leforgása alatt ez a vírus képes leteperni embert, kettétörni családokat, s beülteti belénk a halálfélelmet. Mi is így jártunk – mondta Andrea, aki pár nappal férje kórházba szállítása után önmagán is felfedezte a covidos tüneteket. Ő is időben orvoshoz fordult, gyógyszerekkel hamar rendbe is jön, reménykedik­.

– Jó, ha a szervezetünket erősítjük vitaminokkal.

Jó, ha időben segítséget kérünk. Mi mindezt megtapasztaltuk.

És azt, hogy a gyógyítók mindent megtesznek a fertőzött betegek gyógyulásáért. Számunkra ez a járvány bebizonyította, komolyan kell venni. Bárkit, bármikor képes leteríteni. Szóval nagyon köszönöm a gyógyítók munkáját, remélem, ez a pozitív visszajelzés erőt ad nekik is a mindennapokhoz. És hozzáteszem: ma már nem a tengerparti nyaralás a legfőbb célunk, hanem az, hogy egészségesek legyünk mindannyian.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában