Magyar Falu Program

2021.03.01. 07:00

Gyarapodott Magyarbánhegyes gépparkja

A községháza udvarán ott sorakoztak a munkanap végén azok az értékes gépek, amelyekkel az elmúlt hetekben, hónapokban gyarapodott a géppark.

Cs. I.

A mini kotrógéppel speciális munkát is képesek elvégezni /Fotó: Cs. I./

Sódarné Varga Gyöngyi polgármester a közmunkában dolgozókkal a helyszínen a következő nap teendőit egyeztette ottjártunkkor. Közben elmesélte, a Magyar Falu Program keretében közterületek karbantartását szolgáló eszközbeszerzésnek köszönhetően 4,6 millió forint értékű támogatásból tudtak vásárolni több eszközt, például nagy teljesítményű fűnyíró traktort, aminek a gyorsaságát, hatékonyságát ki is használják. Már a gréder is megérkezett.

A mini kotrógéppel speciális munkát is képesek elvégezni /Fotó: Cs. I./

Van egy mini kotrógépük is a magyarbánhegyesieknek, a Belügyminisztériumtól a közfoglalkoztatásban nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért kapott 10 millió forintos támogatásból tudta megvásárolni azt az önkormányzat. Nagyon sokrétű munkára alkalmas, akár vezetékek fektetéséhez, vagy járdakészítéskor az alapok kialakításához is használhatják. A polgármester elmondta, igyekeznek minden pályázati lehetőséget kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában