Koronavírus Békésben

2021.03.31. 10:00

Fokozott rendőri ellenőrzést kértek Szarvason

Babák Mihály polgármester a pandémia első hullámában tapasztaltakból kiindulva a húsvéti hosszú hétvégére ismét a megyei rendőr-főkapitányság segítségét kérte a szarvasi üdülőterülettel kapcsolatban.

V.E.

Ahogy azt korábban megírtuk, a koronavírus első hullámában gondot okozott Szarvason az üdülőkbe érkező turisták nagy száma, akik főként Budapestről érkeztek a településre karantén idejüket letölteni. Tették mindezt úgy, hogy közben a helyi üzletekbe jártak vásárolni. Akkoriban a városvezetés a rendőrség segítségét kérte problémájuk megoldásában.

Babák Mihály polgármester szerdai Facebook posztjából kiderült, a húsvéti hosszú hétvége előtt újra a megyei rendőrfőkapitány segítségét kérte abban, hogy a város területén, – különös tekintettel az üdülőövezetekre – a hatályban lévő rendelkezéseket betartassa.

Megtudtuk, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi tanár és megyei rendőrfőkapitány válaszlevelében megköszönve Babák Mihály szarvasi üdülőkre vonatkozó jelzését és kérését arról biztosította a polgármestert, hogy a terület visszatérő jellegű, kiemelt figyelemmel ellátott járőröztetésén keresztül a szükséges intézkedéseket megteszik a húsvéti hosszú hétvégén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában