online kiállítás

2021.03.25. 11:08

Festőóriásokat elevenít meg a csabai művész

Online kiállítást „nyitott meg” nemrég a békéscsabai G. Pataki Mária a közösségi oldalon. A festőművész az elmúlt időszakban igen termékeny volt: a szívéhez legközelebb álló „nagyok” képeinek másolatát készítette el. A festmények különlegessége, hogy eredeti megálmodóik, alkotóik is megjelennek rajtuk.

N. Sz.

– Megelevenedik da Vinci, Munkácsy, Monet, Mucha, Modigliani, Renoir és Van Gogh is – árulta el G. Pataki Mária, hozzátéve, a járvány miatt már másodszor maradt el a köröstarcsai művelődési házba tervezett kiállítása, melynek így saját otthona és az online tér ad helyet, de bízik abban, hogy hamarosan személyesen is találkozhat közönségével.

G. Pataki Mária a pandémia alatt is aktívan alkot /Fotó: Martos Katalin/

Elmondta, a 15 új képe mellé 15 régebbit is válogatott, az alkotások hét tematikus falra kerültek. Az online tárlat aláfestő zenéjét a művész lányának, Guba Tündének a zongorajátéka adja. A Padlásterápia alkotókör megálmodója és vezetője elmondta, kreatív csoportja most is aktív: a résztvevőknek heti kétszer küld videót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában