Koronavírus Békésben

2021.03.06. 17:07

Az interneten tartják istentiszteleteiket a tótkomlósi evangélikusok

Megszólította közösségi oldalán a tótkomlósi evangélikus gyülekezet tagjait Szpisák Attila lelkész, miután megjelentek a szigorításokról szóló információk. Jó hírekkel is szolgált: sokan megkapták már a védőoltást.

Cs. I.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egy év eltelt azóta, hogy megjelent közöttünk a covid. Sajnos tavaly tavasz óta már mi is megtapasztaltuk mit jelent ennek a vírusnak a valósága, hiszen több testvérünket is elvesztettük a vírustól való megbetegedés miatt. Már sokan megkaptuk a védőoltást – tette hozzá Szpisák Attila.

– A szakemberek szerint, minél többen veszik fel a védőoltást, annál kisebb az esélye a fertőzés terjedésének. Ezért hallgassunk tanult szakembereinkre, virológusainkra, orvosainkra. A gyülekezetünkben lévő bentlakásos diakóniai intézmény ellátottai közül majdnem száz százalékos a beoltottság. Munkatársaknál is nőtt az oltási hajlandóság. Az alapszolgáltatással érintett ellátottak között is napról napra növekszik a beoltottak aránya

– sorolta a történéseket a lekész.

– Gyülekezetünkben, kisebb megszakításokkal a digitális, illetve online istentiszteleti rend van érvényben. Minden vasárnap 10 órától a gyülekezet Youtube csatornáján, Facebook közösségi oldalán közvetítjük az aktuális vasárnap igehirdetését. Csatlakozva az evangélikus egyház felhívásához, gyülekezetünkben továbbra is betartjuk a covid miatt elrendelt védőintézkedéseket. Nem tartunk jelenléti istentiszteletet, reméljük, a húsvéti ünnepre kinyithatunk. A gyülekezettel, intézményeivel, temetőkkel kapcsolatos intéznivalók lehetősége is szűkül, de a Luther utcában a szabályok és az aktuális nyitva tartás szerint tudunk fogadni mindenkit, akinek valamiért ránk van szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában