BÉKÉSCSABA/BUDAPEST

2021.03.26. 11:29

Adományokkal pakolták tele terepjárójukat a versenyzők

Javában készül a jövő évi Budapest–Bamako ralira Botyánszki Bence. A békéscsabai óvodapedagógus a felkészülés mellett jótékonykodik is. Versenyzőtársával, Muráti Kamillóval a napokban többek közt Békés megyei felajánlásokat vittek rászoruló kisgyermekeknek.

Busi Ottó

A csapattagok nem elsőként jótékonykodnak, de most az eddigiekkel ellentétben nem saját megyéjükbe vittek adományokat, hanem a fővárosba.

– Rendhagyó módon csapatunk most nem Békés, Csongrád vagy éppen Szolnok megyében tevékenykedett, hanem Budapesten. A jótékonysági megmozdulásunk apropóját az adta, hogy

csatlakoztunk egy budapesti véradó akcióhoz,

és ha már a fővárosba mentünk, akkor nem akartunk üres kézzel elindulni, ezért kerestünk egy olyan helyet, ahol elkél a segítség. Így esett a választásunk a budapesti nyolcadik kerületi Wesley János Óvodára, ahová sok, elképesztő szegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerek jár – árulta el a kezdeményezés apropóját Botyánszki Bence.

Elmondta, az óvoda két csoporttal működik, összesen közel félszáz gyermek jár oda. A Dankó utcában található intézmény egy körfolyosós épületben van, amelynek udvarára alig fértek be a ralira felkészített nagydarab terepjáróval.

Botyánszki Bence, Tóth Zsófia és Muráti Kamilló az adományok átadásakor /Fotó: BMH/

– Az ódon épület egyik földszinti lakásában van kialakítva az óvoda. Látogatásunk alatt sajnos nem tudtunk betekintést nyerni az ottani munkába, mert a gyermekek a járványhelyzet miatt nem látogathatják az intézményt. Ekkor tettük fel a kérdést, hogy akkor hogyan kapják meg az általunk gyűjtött tartós élelmiszert, higiénés felszerelést a gyermekek és a családok. Az intézmény képviselője, Tóth Zsófia elmondta, hogy az átadott alapanyagokból

ők készítenek majd a családoknak ételt, és napi szinten látják el őket az intézményben.

Az édességeket, fogmosó felszereléseket, kézfertőtlenítőket pedig az óvodába visszatérő gyerekek az intézményben fogják megkapni – részletezte az óvodapedagógus­.

Hozzátette, a látottak és az ott dolgozók kedves fogadtatása alapján nagyon jó helyre kerültek ezek az adományok is. Mint megtudtuk, mintegy 150 ezer forint összérték feletti élelmiszer, higiéniai felszerelés ért célba a csapat összefogásának és a támogatóknak hála.

– Külön köszönet illeti meg a békéscsabai Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda szülői közösségét és dolgozóit, akik rengeteg felajánlással segítették az utunkat. Továbbá köszönjük azoknak a békéscsabai, szegedi és budapesti magánszemélyeknek is, akik támogatták a céljainkat és felajánlottak a gyűjtésre.

Két békéscsabai vállalkozás is azonnal segített minket, nekik szintén nagyon köszönjük a felajánlásokat a gyermekek nevében

– tolmácsolta a fővárosi óvoda köszönetét is Bence.

Máris újabb felajánlások gyűlnek a rázós utakat is megjárt autóban

– Alig jöttünk haza a budapesti jótékonysági utunkról, az autó máris tele van minőségi használt gyermekruhákkal. Ezeket egyelőre eltároltuk, és terveink között szerepel két helyszínen a ruhák ingyenes kiosztása. Ezen kívül is van még rengeteg gyermekruha, úgyhogy jut majd sok mindenkinek. Hamarosan ezzel is jelentkezünk, amint lehetőség lesz személyes találkozásokra, ruhaosztásra – számolt be a jelenlegi helyzetről, tervekről Botyánszki Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában