egyensúly

2021.03.06. 14:06

A természet gyógyító erejéről tartottak online előadást Békéscsabán

A harmónia megtartása a hétköznapokban a gyógynövények segítségével címmel tartott online előadást Surmanné Taschner Éva, életmód-tanácsadó, természetgyógyász, péntek este. Az Egyensúly AE Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft által szervezett programra sokan voltak kíváncsiak, hiszen mint elhangzott sokan keresik a jelenlegi korlátozások közé szorított helyzetben a harmóniát, és az egyensúlyt az életükben.

V. N.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

– A rend megtartása, fenntartása most, a korlátozások idején különösen nagy kihívást jelent a családok számára. Éppen ezért fontos, hogy megtanuljuk megtartani és visszanyerni az egyensúlyi állapotunkat. A létezésünk harmónián és harmonikus együttműködésen alapul, minden a testünket alkotó sejt „rendjén” múlik – emelte ki a természetgyógyász. Hozzátette, a lelki béke, és a harmónia megőrzésnek feltétele a magány, az egyéni és a közösségi szerepeink, a biztonság és a hitünk helyes megélése, valamint a társadalmi megbecsültség megtapasztalása és a múlt helyes kezelése.

– A szervezet ásványi-anyag csökkenése károsan befolyásolja a bélflóra összetételét, és ezzel jelentősen csökken az immunrendszer védekező képessége, a szervezetünk egyensúlya. Nem csak a betegség leküzdése a fő feladat, hanem a szövődmények kiküszöbölése is. Éppen ezért soha ne becsüljünk le egyetlen tünetet, kórokozót sem. Mindig törekedjünk a megfelelő egyensúlyban tartani az egészségünket. Hiszen a lelki egészség feltétele a jó immunműködésnek. Ebben pedig segítőnk lehet a természet, mert ahol van kórokozó, ott van megoldás is

– hangsúlyozta a szakember.

Surmanné Taschner Éva az online térben ismertette nagymamáink titkos receptjeit /Fotó: BMH/

Az előadáson Surmanné Taschner Éva azt tanácsolta, hogy amint zöldell a fű, kibújik a csalán, és egy-egy friss mentalevelet is lehet találni a kertben, használjuk őket.

­– Hamarosan eljön a tyúkhúr ideje, kevesen tudják, hogy ez az egyik legjobb koleszterincsökkentő gyógynövényünk, amit akár salátába is tehetünk. De ide tartozik a gyermekláncfű, ami a népi gyógyászat egyik legfontosabb eleme. A gyökeréből vércukorszintet szabályozó teákat lehet készíteni, a levelének pedig hihetetlen magas a vas-, és a folsavtartalma. És nem szabad megfeledkeznünk az én egyik személyes kedvencemről, a sáfrányról sem, amit a depresszió, a szorongás ellen, akár gyerekeknek is adhatunk

– ismertette az életmód-tanácsadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában