felújítás

2021.02.16. 15:14

Tovább fejlesztik az orvosi rendelőt Békésen

Tovább folytatódhat a békési rendelőintézet felújítása. Korábban már megtörtént az épület fal- és tetőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint az intézmény fűtés-korszerűsítése.

Papp Gábor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

Az elképzelések szerint tovább folytatódhat a békési rendelőintézet felújítása – tájékoztatott Facebook-oldalán Polgár Zoltán, a városi fejlesztésekért felelős alpolgármester, miután a kérdésben egyeztetett Erdélyi Imolával, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatójával.

Az alpolgármester emlékeztetett arra, hogy korábban már megtörtént az épület fal- és tetőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint az intézmény fűtés-korszerűsítése. Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítást is elértek. Korábban cserélték a villanyvezetéket, illetve a közelmúltban jelentős informatikai fejlesztést is végrehajtottak az intézményben.

Az önkormányzat és a rendelő vezetése arra törekszik, hogy folytatódhasson a korszerűsítés, a tervek szerint a belső teret és az épületgépészetet újítják meg.

Erdélyi Imola és Polgár Zoltán: fontos cél a betegellátás színvonalának további emelése /Fotó: Apáti-Nagy L./

A békési egészségügyi ellátással kapcsolatos hír, hogy új várótermi padokat helyeztek el a nemrég felújított pszichiátriai gondozó épületében. Erdélyi Imola tájékoztatása szerint a bútorokat a Jobbulást Alapítványtól kapta a Békési Gyó­gyászati Központ és Gyógyfürdő. Az alapítvány hosszú ideje készít elő egy betegelégedettségi vizsgálatot, melyhez a szórólapok és plakátok kihelyezése mellett betegelégedettségi webes oldal tesztelését kérte öt intézményben a szervezet. Mielőtt az alapítvány országos szinten is bevezeti betegelégedettségi webes oldalát, szerette volna a felületet és magát a koncepciót is tervezetten tesztelni öt intézményben. Ezek között az egyik intézmény a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő volt. Az intézmény tavaly két hónapon keresztül vett részt a kísérleti programban, amiért cserébe a Jobbulást Alapítvány jóvoltából 500 ezer forint értékben új várótermi padokat kapott a gyógyászati központ.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan történnek fejlesztések a Békési Gyó­gyászati Központban és Gyógyfürdőben a betegellátás színvonalának további emelése érdekében – hangsúlyozta Polgár Zoltán. – A megyében kevés olyan település van, ahol ilyen keveset kell várakozni betegelőjegyzésre, mint nálunk, Békésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában