Orosháza

2021.02.13. 07:51

Több mint nyolcszázmillióból újítják fel a tűzoltók laktanyáját

Riasztáskor új helyszínről indulnak az orosházi tűzoltóság autói, munkatársai, mivel kiürítették a laktanyájukat tavaly. Központi forrásból ugyanis 831 millió forintot biztosítanak az épület teljes megújulására. A tűzoltók ideiglenesen a volt IKR épületében kaptak helyet a munkálatok idejére. A felújítás hónapokkal ezelőtt megkezdődött. Ennek a nyomai már láthatók az épület körül is.

Cs. I.

A kivitelezőtől, a BMSK Zrt. sajtójától megtudtuk, az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság létesítményének a tervezett megújítása keretében lehetővé válik (a tetőtér beépítésével) a katasztrófavédelmi kirendeltség elhelyezése.

Több mint nyolcszázmillió forintból újulhat meg az orosházi tűzoltók bázisa /A szerző felvételei/

Másrészről az is a beruházás célja, hogy a tűzoltóság leromlott állapotú épületeinek állagát a jelenlegi igényeknek megfelelő szintre hozva biztosítva legyen az épületek élettartamának jelentős meghosszabbítása, az üzemelési költségek csökkenése, a tűzoltóság funkcionális működésének a magas színvonalának megvalósítása, valamint a létesítmény városképileg esztétikus megjelenése.

A kivitelezés 2020 októberében kezdődött, és a vállalkozási szerződés szerint 2022 januárjában fejeződik be. A munka az ütemezés szerint halad – tájékoztatták lapunkat. Az eddig elvégzett feladataikról megtudtuk: elkészültek a belső bontási munkákkal, így a meglévő szerkezetek feltárása megtörtént. Jelenleg a födém megerősítési munkálatai vannak napirenden, valamint a pince aljzatának a bontását végzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában