költségvetés

2021.02.27. 15:39

Nem kalkuláltak adóbevételt idénre Körösújfalun

Nagyjából 275 millió forintos bevételi és kiadási főösszeggel fogadta el az önkormányzat idei költségvetését – a képviselő-testület feladat- és hatáskörében a veszélyhelyzet idején eljárva – nemrég Szabó Csaba polgármester.

L. B.

A településvezető elmondta, a bevételek az állami normatívákból, a saját bevételekből, illetve a korábbi takarékos gazdálkodásnak köszönhető 41 millió forintos pénzmaradványból állnak össze. Adóbevétellel egyáltalán nem terveztek erre az esztendőre: a kommunális adót megszüntették, a gépjárműadó elkerült, és bár vélhetően lesz valamennyi iparűzési adóbevétel, a járvány okozta bizonytalan helyzet miatt úgy számoltak, hogy abból egy fillér sem jön be. A kiadások terén az előző évi adatokat vették alapul, és hangsúlyozta, megmaradnak a támogatások, a szociális juttatások, a bérekre is van kellő fedezet.

Szabó Csaba kiemelte: a járványhelyzet ellenére is be tudtak állítani a büdzsében 4–5 millió forintos tartalékot. Ha pedig több bevételre tesznek szert az iparűzési adó és a központi támogatás révén, akkor azok a pénzek a tartalék összegét növelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában